Bakmer Sağlık Eğitimi ile Devam Ediyor - Kayaşehir İstanbul

18 Nisan 2024 - 23:31

Bakmer Sağlık Eğitimi ile Devam Ediyor

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER) söyleşileri Kulak Burun Boğaz Hastalıkları konulu söyleşi ile devam etti.

Son Güncelleme :

09 Kasım 2015 - 13:18

Bakmer Sağlık Eğitimi ile Devam Ediyor

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER) söyleşileri Kulak Burun Boğaz Hastalıkları konulu söyleşi ile devam etti. Bakmer söyleşileri Bakmer Sağlık Eğitimi

Op. Dr. Nihat Kaya BAKMER’de Kulak Burun Boğaz Hastalıkları konulu söyleşi gerçekleştirdi. Op. Dr. Kaya Sinuzit, Laranjit, Faranjit Tanı ve Tedavi Yöntemleri konusunda Başakşehirli Kadınları bilgilendirdi.

Bakmer söyleşileri Bakmer Sağlık Eğitimi

BAKMER konferans salonunda gerçekleşen söyleşide çocuklarda geniz eti ve bademcik hastalıkları, alerjik burun ve sinüs hastalıkları, gırtlak kanserinin nedenleri ve korunma yöntemlerini anlattı, “Kulak işitme ve denge organımızdır. İşittiğimiz sesler beyinde işitme ile ilgili merkezde yorumlanır ve depolanır. Burnun görevi, soluk havasını: Isıtmak, Nemlendirmek ve tozlarından arındırmaktır.

Ayrıca solunum yolu olması, koku alma, sesin rezonansı ve orta kulak havalanması görevleri de vardır. Bademcik ve geniz eti üst solunum yolunun savunma sisteminin üyeleridir. Boğazdaki bademcik dokuları ağıza giren allerjen, bakteri ve virüslere, genizdeki geniz eti de burundan girenlere karşı bariyer görevi yapar.”

‘Bademcik ve geniz eti en sık görülen iltihabi hastalıklardır’

Bademcik ve geniz eti en sık görülen iltihabi hastalıklar olduğunu belirten Kaya, geniz eti ameliyatının kimlere yapılabileceğini sıraladı. “Viral ve bakteriyel etkenler hem bademcikte hem de geniz etinde enfeksiyon hastalıklarına sebep olabilirler. Bu rahatsızlıkların bir kısmı kendiliğinden, bir kısmı da ilaç tedavisi ile genellikle sorunsuz iyileşmektedir.

Geniz ameliyatı şu durumlarda yapılır; Tıkanıklık oluşturan geniz eti büyümesi, Uyku apnesi, Büyüme-gelişme geriliği, Yutma-Konuşma problemleri, Ağız-yüz gelişim anormallikleri, Tekrarlayan geniz eti enfeksiyonları, Tekrarlayan orta kulak enfeksiyonları. Bademcik ameliyatı ise; Tıkanıklık oluşturan bademcik büyümesi, Uyku apnesi, Büyüme-gelişme geriliği, Yutma ve konuşma sorunları, Ağız-yüz gelişim anormallikleri, Tekrarlayan bademcik enfeksiyonları, Kalp kapak hastalıkları, Ağız kokusu, Bademcik taşı, Kanser şüphesi. Geniz eti ve bademcik ameliyatı işlemlerinin tamamı hasta genel anestezi altında yapılmaktadır.”

‘Sigarada 4000 adet zehirli madde var’

Op. Dr. Nihat Kaya, Gırtlak kanserinden korunma yöntemlerini is şöyle belirtti, “Sigarada 4000 adet zehirli madde var. Kötü alışkanlıklardan uzak durmalıyız. Gırtlak kanserinde öncü bulgular ise; Ses kısıklığı, Boğazda rahatsızlık hissi ve öksürük, Nefes darlığı, Ağız kokusu, Kanlı balgam, Kilo kaybı, Yutma güçlüğü, Boyunda şişliktir. Gırtlak kanseri; Cerrahi, Radyoterapi, Kemoterapi yöntemleri ile tedavi edilir.“

Op. Dr. Nihat Kaya, programda katılımcıların sorularını da yanıtladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.