Site Borçlarını Yönetim Ödemezse Borç Tapu Sahiplerinin mi?

19 Nisan 2024 - 06:43

Site Borçlarını Yönetim Ödemezse Borç Tapu Sahiplerinin mi?

Başakşehir’de bulunan KİPTAŞ 4. Etap Konutları’nın yönetimi 2002 yılından 2014 yılına kadar ‘4. Etap Site Yönetimi’ adı verilen bir birime devredildi.

Son Güncelleme :

28 Haziran 2017 - 18:56

Site Borçlarını Yönetim Ödemezse Borç Tapu Sahiplerinin mi?

Başakşehir’de bulunan KİPTAŞ 4. Etap Konutları’nın yönetimi 2002 yılından 2014 yılına kadar ‘4. Etap Site Yönetimi’ adı verilen bir birime devredildi. Site Borçlarını Yönetim Ödemezse

Geçici yönetim kurulu KİPTAŞ tarafından atanınca İBB’ye bağlı Boğaziçi A.Ş. ile hizmet sözleşmesi yapıldı. Sonrasında bütün işler Boğaziçi A.Ş.’ye devredildi. Ardından dört ayrı yönetime bölünen 4. Etap 2015 yılında yeni yönetime devredildi. 2016’nın sonlarına doğru ise yeni yönetimin hesaplarına Boğaziçi A.Ş işçi paralarını ödemediği için haciz geldi.

Ayrıca icra dairelerinden yapılan ödeme emirleri konut sahiplerine ulaştı. 2012- 2014 yılları arasında çalışanların işten çıkarılmış olduğunu, tazminatları ödenmediğini öğrenen yeni yöneticiler site yönetimleri devredilirken açılan davalar hakkında bilgilendirilmediklerini dile getirdi. İşten çıkarılan işçi sayısının 75 olduğunu, ancak bu sayının 90’a çıkabileceğini söyleyen yöneticiler açılan davaların ise karar aşamasına geldiğini, bütün sorumluluk kendi üzerlerine kaldığını belirtti.

Site Borçlarını Yönetim Ödemezse Borç…

Davaların doğru dürüst takip edilmediğini söyleyen bir site yöneticisi, “Bu dosyalar 7-8 avukatta toplanıyor. 14 personel bir avukat, 15 personel bir avukatla dava açmış. Şu ana kadar hesaplayabildiğimiz kadarıyla icra masraflarıyla birlikte toplam 6 milyonluk bir masraf çıkmış. Bu davaların hemen hemen hiçbiri doğru dürüst takip edilmemiş. Yani dosyalara doğru dürüst savunmalar verilmemiş, personel dosyaları sunulmamış, itiraz edilmemiş.

Kayaşehir'de Güvenlik

Site Borçlarını Yönetim Ödemezse Borç Tapu Sahiplerinin mi?

Düşünün ki bir temizlik personeline sadece 52 bin lira fazla mesai çıkmış. Bu akıllara ziyan bir şey. Bir personele en fazla 6-7 bin TL fazla mesai çıkar. Şahit dinletilmemiş, personelin özlük hakları dosyaya konulmamış, adam üç tane tanıkla bu rakamı çıkarmış. 12 yılda 52 bin TL kıdem tazminatı istiyor. İhbar hariç, bununla birlikte 92 bin lirayı buluyor. Biz davaya dahil olduk ama bu aşamada yapılabilecek bir şey yok. Çünkü yargılama bitmiş bilirkişi raporları gelmiş karar duruşmalarına geliyor. Dosyaların yüzde 90’ı böyle” açıklamasını yaptı. Site Borçlarını Yönetim Ödemezse

Hacizler gelmeye başladı

İsmini vermek istemeyen başka bir site yöneticisi ise 8 ay içerisinde bu dosyalardan altı tanesine haciz geldiğini belirterek, “Sitelerin hesapları bloke edildi, aidat toplayamaz, ödeme yapamaz hale geldik. Zar zor topladığımız 600 bin TL ile ödeme yapıp blokeleri kaldırdık. Avukatların hepsi ile görüşmeler yaptık. Bunun sürpriz bir durum olduğunu söyledik. Sonuçta bu birimler aidatlarla dönüyor. Aidatın dışında bir gelirimiz yok. Arkadaşlar, birkaç ay bekleriz ama işçi alınacak, işçi beklemez dediler. Müvekkilde bana geliyor ‘tahsil et paramı ver’ diyor.

Biz bu süreçte Boğaziçi A.Ş.’ye gittik. Bu işi çözmeleri için ancak oradan ‘ödemiyoruz’ cevabını aldık. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’a gittik. Dedik ki buradaki yönetim kurulunu sen atıyorsun, senin sorumluluğunda. ‘Ödeyemeyiz’ cevabını aldık. Daha sonra İştirakler Daire Başkanlığı’na gittik. Onlar referandum sonrası bu işi çözeriz dediler. Böyle denilince biz beklemede kaldık. Bugün hala tek kuruş ödeme gelmedi” ifadelerini kullandı.

Site Borçlarını Yönetim Ödemezse Borç Tapu Sahiplerinin mi?

Site Borçlarını Yönetim Ödemezse Borç Tapu Sahiplerinin mi?

Site yönetimleri dükkânı kapatır

Süreçte tapulara haciz konulabileceğini söyleyen yönetici sözlerini şöyle sürdürdü: “12 yıllık dönem içerisinde Boğaziçi A.Ş. her yıl bütçe yapıyor. 6 tane güvenlik firması değişmiş herkes parasını alıp gitmiş. Biz bir ay içerisinde bu paraları ödemez isek herhalde şu noktaya geleceğiz. Site yönetimleri dükkanları kapatacak ve avukatlar dairelerin tapularına haciz koyacak noktaya gelecekler.

Çünkü yasal olarak böyle bir hakları var. 4 bölgede de genel kurul yaptık. Bu iş çözülmezse, ödeme yapılmazsa bayramdan sonra Boğaziçi A.Ş.’nin önünde sitelerin sakinleri ile birlikte bir basın açıklaması yapacağız. Bu eylemden sonuç alamazsak KİPTAŞ’ın önünde eylemimizi sürdüreceğiz. 6 milyon lirayı bu insanların ödeme şansı yok. Bir aya kadar ödenmezse site yönetimleri dükkânı kapatıp gidecek.

Site Borçlarını Yönetim Ödemezse Borç Tapu Sahiplerinin mi?

Site Borçlarını Yönetim Ödemezse Borç Tapu Sahiplerinin mi?

Daire başına 8 bin 500 kişiye ortalama 800 ila 1000 TL bir ödeme çıkıyor. İnsanlara gittiğimizde bizlere ‘bu neyin parası, 12 yıl boyunca aidatlarımızı ödemişiz şimdi neden bu parayı ödeyelim’ diyorlar. 2014’de bu iş 200 bin TL’ye çözülürdü. Yönetim adamakıllı iş yapsaydı bu sorun çözülürdü.” Bu haber 22 Haziran 2017 Perşembe 08:07 tarihinde eklenmiştir. Gazetem İstanbul Site Borçlarını Yönetim Ödemezse

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.