

Başakşehir Belediyesi Bilgievi öğrencileri İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 78. Yılında kabri başında ziyaret etti. Öğrenciler kabir ziyaretinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile de bir araya gelerek sohbet etti.
Mehmet Akif Ersoy Kabri
Mehmet Akif Ersoy’un Edirnekapı Mezarlığı’ndaki kabrini ziyarete 7 Bilgievi’nden 350 öğrenci katıldı. Anma ziyaretinde öğrencilere Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan da eşlik etti.kayasehiristanbul.net
Bilgievi öğrencileri Milli Eğitimi Bakanı Nabi Avcı ile sohbet etti
Mehmet Akif Ersoy’un kabri başında düzenlenen program Bilgievi öğrencilerinden Emrullah Nergiz’in okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.
Bilgievi öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy’un kabrini ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile de bir araya geldi. Bilgievi anma programına katılarak dua eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran Bilgievi öğrencilerinin kabir ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirttiler. Bakan Avcı ve beraberindeki heyet, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir’den kısa bilgi alarak Bilgievi öğrencileriyle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.
‘Mehmet Akif bir büyük şahsiyettir’
İstanbul aşığı Türkolog, tarihçi, araştırmacı ve yazar Süleyman Zeki Bağlan kabir ziyaretinde Bilgievi öğrencilerine Mehmet Akif Ersoy hakkında önemli bilgiler aktardı. Bağlan, ‘İstiklal Marşı’nın yazılacağı sırada müsabaka açılır. Mehmet Akif bir türlü müsabakaya katılmaz. Kendisini ulusal marş yarışmasına katılmaya arkadaşları ikna eder.
Konulan 500 liralık ödül nedeniyle başlangıçta katılmayı reddettiği bu yarışmaya, o güne kadar gönderilen şiirlerin hiçbiri yeterli bulunmamıştı ve en güzel şiiri Mehmet Âkif’in yazacağı kanısı mecliste hâkimdi. Mehmet Âkif’in yarışmaya katılmayı kabul etmesi üzerine kimi şairler şiirlerini yarışmadan çektiler. Yazdığı şiir ile ödül alan Âkif, 500 lirayı Hilal-i Ahmer bünyesinde, kadın ve çocuklara iş öğreten ve cepheye elbise diken Dar’ül Mesai vakfına bağışladı. Fakir olmasına rağmen her şeyi, bir milletin din ve dil meselesi için hayatını vakfetti” dedi.
Mısır ve İstanbul hayatından anekdotlar aktaran Bağlan, “Vefatının 78. yılında, bizler Mehmet Akif’in ışığından ve düşüncelerinden feyiz alarak, onun ideallerini, davasını ve İstiklal Marşı ruhunu gençlerimize aşılamanın, milli ve manevi değerlerimizle sahip çıkmanın çok önemli bir ödev olduğunu düşünüyoruz ” dedi.