

Başakşehir Belediyesi Bilgievi İzcilik Kulübü öğrencileri Afet ve acil durum yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen ‘Afete Hazır Okul Kampanyası’ tanıtım programına katıldı. izciler AFAD
Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın ve devletin üst düzey protokolünü katılımı ile ArenaMega’da yapılan ‘Afete Hazır Okul Kampanyası’ tanıtım programına; Başakşehir Belediyesi Şahintepe, Cemil Meriç, Cevdet Kılıçlar Bilgievi İzcilik kulübü öğrencileri, Türkiye İzcilik Federasyonuna bağlı izcilik kulüpleri ve liderleri de katıldı.
Başbakanlık AFAD tarafından yürütülen ve toplumun farklı kesimlerine, afetler konusunda doğru davranış şekillerini benimsetmeye yönelik “Afete Hazır Türkiye” projesinin ikinci basamağı “Afete Hazır Okul” kampanyasının tanıtıldığı törende konuşan Başbakan R. Tayyip Erdoğan, kampanyanın ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını diledi.
Türkiye’nin afetlere karşı hazırlanması için AFAD‘ı kurduklarını ve böylece kamunun tüm imkanlarının koordinasyon içinde en verimli şekilde kullanılabilmesini sağladıklarını aktaran Erdoğan, Van, Bingöl ve Simav deprem deneyimlerinin bu konuda, doğru bir yolda olduklarına işaret ettiğini dile getirdi.
Öğrenciler, deprem konusunda bilgilendirildi
Bilgievi izcilerinin ilgiyle takip ettikleri programda; 1999 depreminden alınan dersler ışığında, pek çok yeni düzenleme yapıldığını, her alanda deprem ve diğer doğal afetlere uygun standartlar belirlendiği ve uygulamaya koyulduğu görsel slaytlarla ifade edildi. Depremde hayatını kaybedenlerinde anıldığı tanıtım programında mini konserler, doğal afetler ilgili slaytlar, deprem çantasında bulunması gereken malzemelerle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.
Amaç, afetlere hazırlıklı hale gelmekkayasehiristanbul.net
“Afete Hazır Türkiye” projesi, afetlere dirençli toplum oluşturma misyonuyla çalışan AFAD tarafından yaklaşık 2 yıl süren hazırlık çalışmasının ardından görücüye çıkarıldı. “Afete Hazır Türkiye” projesi, “Afete Hazır Aile” kampanyası ile başladı. Bugüne kadar 300 bin kişi, afetlere nasıl hazırlıklı olacağını öğrendi. “Afete Hazır Okul” kampanyası ile öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin de afetlere hazırlıklı hale getirilmesi hedefleniyor.