Engin Akyürek Kimdir? - Engin Akyürek Biyografisi - Kayaşehir İstanbul

Engin Akyürek Kimdir? - Engin Akyürek Biyografisi - Kayaşehir İstanbul

Engin Akyürek Kimdir?

Bu biyografi 06 Temmuz 2017 - 22:25 'de eklendi ve 286 kere okundu kez görüntülendi.

Engin Akyürek kimdir? 12 Ekim 1981 Ankara doğumludur. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirmesinin ardından Türkiye’nin Yıldızları adlı yarışma programında birinci olarak sanat dünyasına adım attı. Yarışmanın bitmesi üzerine Yabancı Damat adlı tv dizisinin kadrosuna katıldı. 2004 – 2007 yılları arasında Yabancı Damat dizisinde Kadir Sadıkoğlu karakterini canlandır. 2006 yılında ilk sinema filmi olan Kader’de Cevat karakterini canlandırdı. 2007 – 2008 yılları arasında Atv’de yayınlanan Karayılan adlı yapımda Nizipli rolüyle sevenlerinin karşısına çıktı. 2009 yılında Bir Bulut Olsam adlı tv dizisinde Mustafa Bulut karakterini oynayan oyuncu, son olarak 2010-2012 yıllarında iki sezon Fatmagül’ün Suçu Ne adlı tv dizisinde “Kerim Ilgaz” karakterini oynamıştır. Engin Akyürek Kimdir?

Filmografi

2004 – 2007 Yabancı Damat Kadir Sadıkoğlu Oyuncu
2006 Kader Cevat Oyuncu
2007 – 2008 Karayılan Nizipli Oyuncu
2009 Bir Bulut Olsam Mustafa Bulut Başrol Oyuncusu
2010 – 2012 Fatmagül’ün Suçu Ne? Kerim Ilgaz Başrol Oyuncusu
2014- Kara Para Aşk

Ödülleri
Yıl Ödül Kategori Dizi – Film
2006 ÇASOD Oyunculuk Ödülleri Umut Veren Sanatçı Kader
2007 39. Siyad Türk Sineması Ödülleri Umut Veren Sanatçı Kader
2012 Kadir Has Üniversitesi En Has Erkek Dizi Oyuncusu Fatmagül’ün Suçu Ne?
2011 TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Fatmagül’ün Suçu Ne?
2012 AyakliGazete.com Yılın Televizyon Yıldızları En İyi Erkek Drama Oyuncusu Fatmagül’ün Suçu Ne?
2012 TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Fatmagül’ün Suçu Ne?

Engin Akyürek Biyografisi, Engin Akyürek nereli? Engin Akyürek hangi dizilerde oynadı? Engin Akyürek kaç yaşında?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlyas Tetik Kimdir?

İlyas Tetik Kimdir? henüz 13 yaşında ilk kez eline aldığı kemanı kendine ders verecek bir öğretmen olmadığı için kendi kendine çalışmaya başlamış ve yıllar sonra bir virtüöz haline gelmiştir. (daha&helliip;)…

Derya Yanık Kimdir?

Derya Yanık Kimdir? 1972 yılında Kadirli'de doğdu. İlköğrenimini Kadirli'de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. (daha&helliip;)…

Mehmet Muş Kimdir?

Mehmet Muş Kimdir? 1 Mayıs 1982 yılında Sürmene, Trabzon doğumludur. Türk siyasetçi, Ekonomist. Türkiye Büyük Millet Meclisi 24.,25. ve 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili. (daha&helliip;)…

Ezgi Eyüboğlu Kimdir?

Ezgi Eyüboğlu Kimdir? 15 haziran 1988 İstanbul doğumlu Türk oyuncudur. Ailesinin tek çocuğudur. Babası bankacı, annesi kimya öğretmenidir. İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. (daha&helliip;)…

Reynmen Kimdir? Yusuf Aktaş Kimdir?

Reynmen Kimdir? Gerçek adı Yusuf Aktaş olan Reynmen 6 Aralık 1995 tarihinde doğdu. Sivaslı olan Yusuf Aktaş, ilköğretimi Ahmet Kabaklı Okulunda okurken Fatih Sultan Mehmet İlköğretime nakil olmuş ve ilköğretimi orada tamamlamıştır. (daha&helliip;)…

Batuhan Karacakaya Kimdir?

Batuhan Karacakaya Kimdir? 5 Şubat 1997 tarihinde İstanbul doğumlu Türk oyuncudur. Batuhan Karacakaya'nın yükselişi ise Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat gibi isimlerle birlikte rol aldığı Aşk-ı Memnu dizisi ile olmuştur. (daha&helliip;)…

GÜNLÜK HABER AKIŞI

SON DAKİKA HABERLERİ