Engin Akyürek Kimdir?

Son Güncelleme: 6 Temmuz 2017 - 10:25 0 Yorum Yazar:

0 Shares

Engin Akyürek 12 Ekim 1981 Ankara doğumludur. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirmesinin ardından Türkiye’nin Yıldızları adlı yarışma programında birinci olarak sanat dünyasına adım attı. Yarışmanın bitmesi üzerine Yabancı Damat adlı tv dizisinin kadrosuna katıldı. 2004 – 2007 yılları arasında Yabancı Damat dizisinde Kadir Sadıkoğlu karakterini canlandır. 2006 yılında ilk sinema filmi olan Kader’de Cevat karakterini canlandırdı. 2007 – 2008 yılları arasında Atv’de yayınlanan Karayılan adlı yapımda Nizipli rolüyle sevenlerinin karşısına çıktı. 2009 yılında Bir Bulut Olsam adlı tv dizisinde Mustafa Bulut karakterini canlandıran oyuncu, son olarak 2010-2012 yıllarında iki sezon Fatmagül’ün Suçu Ne adlı tv dizisinde “Kerim Ilgaz” karakterini canlandırmıştır.
Filmografi

2004 – 2007 Yabancı Damat Kadir Sadıkoğlu Oyuncu
2006 Kader Cevat Oyuncu
2007 – 2008 Karayılan Nizipli Oyuncu
2009 Bir Bulut Olsam Mustafa Bulut Başrol Oyuncusu
2010 – 2012 Fatmagül’ün Suçu Ne? Kerim Ilgaz Başrol Oyuncusu
2014- Kara Para Aşk

Engin Akyürek Kimdir?Ödülleri
Yıl Ödül Kategori Dizi – Film
2006 ÇASOD Oyunculuk Ödülleri Umut Veren Sanatçı Kader
2007 39. Siyad Türk Sineması Ödülleri Umut Veren Sanatçı Kader
2012 Kadir Has Üniversitesi En Has Erkek Dizi Oyuncusu Fatmagül’ün Suçu Ne?
2011 TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Fatmagül’ün Suçu Ne?
2012 AyakliGazete.com Yılın Televizyon Yıldızları En İyi Erkek Drama Oyuncusu Fatmagül’ün Suçu Ne?
2012 TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Fatmagül’ün Suçu Ne?


İlginizi Çekebilecek Diğer Linkler:

Engin Akyürek Kimdir? ile Benzer Yazılar:

6 Temmuz 2017 Saat : 10:25

Engin Akyürek Kimdir? Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

------   REKLAM ALANI ------  

SOSYAL MEDYA TAKİP

Başakşehir KayaşehirBaşakşehir KayaşehirBaşakşehir Kayaşehir
Başakşehir Kayaşehir