İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında? İbrahim Kalın nereli?

19 Nisan 2024 - 03:09

İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında? İbrahim Kalın nereli?

İbrahim Kalın Kimdir? 1971 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Erzurumlu olan Kalın, Alanya lisesini tamamladıktan sonra 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu.

Son Güncelleme :

11 Ekim 2017 - 14:34

İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında? İbrahim Kalın nereli?

İbrahim Kalın Kimdir? 1971 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Erzurumlu olan Kalın, Alanya lisesini tamamladıktan sonra 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu.

İslam düşüncesi ve felsefe sahasında yüksek lisans yapmak için Malezya’daki İslam Üniversitesi’ne giden İbrahim Kalın, 1994 yılında yüksek lisansını bitirip “Mulla Sadra’da Hareket-i Cevheriyye Nazariyesi” başlıklı yüksek lisans tezini tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

1996 yılında ABD’deki George Washington Üniversitesi’nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında Mulla Sadra’nin bilgi teorisi ve anti-subjektivist bir epistemolojinin imkanı üzerine doktora yaptı. Amerika’daki öğrencilik yıllarında fotoğrafçılıkla ilgilendi ve Washington DC’deki bir müzik grubunda bağlama çalıp ney üfledi.

İbrahim Kalın Kimdir?

Amerika ‘da College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesinde İslam düşüncesi ve İslam-Batı ilişkileri üzerine dersler verdi. Felsefe, İslam düşüncesi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda uzmanlaştı. İslam felsefesiyle ilgili İngilizce yayınlanmış bir çok makaleleri bulunmaktadır.

1998 yılında 3 ay Fransa’da dil eğitimi gören Kalın, Kanada, Fransa, İngiltere, İsviçre, Ürdün, İran, Pakistan, İsrail, Bosna, Makedonya ve Hırvatistan gibi ülkelere seyahat etti ve uluslararası konferanslarda tebliğler sundu.

Türkiye’de Dergah ve Divan gibi dergilerde yazıları yayınlandı. 2007 yılında “İslam ve Batı” adı altında İslam felsefesi, İslam-Batı ilişkileri ve Türk dış politikası üzerine yayımlanmış kitabı İstanbul: İSAM Yayınları tarafından yayımlandı.

Bu kitabı ile ‘Türkiye Yazarlar Birliği Fikir Ödülünü’ kazanmış ve Yunanca ve Arnavutçaya tercüme edilmiştir. İbrahim Kalın, Japon araştırmacı ve yazar Toshihiko Izutsu’nun “İslam’da Varlık Düşüncesi” ve Şazeli tarikatının Darkaviyye kolunun kurucusu olan Mulay El-Arabi Ed-Darkavi’nin “Bir Mürşidin Mektupları” adlı kitaplarını Türkçe’ye çevirdi.

İbrahim Kalın Kimdir

İbrahim Kalın, aynı zamanda Sabah gazetesi köşe yazarlığı yaptı. Başarılarıyla dikkat çeken Kalın, Akademik yayınlarının ve yorum yazılarının yanı sıra DİA İslam Ansiklopedisi, MacMillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion, Biographical Encyclopedia of Islamic Philosophy, Holy People of the World: A Cross-Cultural Encyclopedia, Oxford Encyclopedia of the Islamic World ve Oxford Islamic Studies Online gibi ansiklopedik eserlere katkılarda bulundu.

2005-2009 yılları arasında (SETA Vakfı) Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın kurucu başkanlığını yaptı.

Bürokratik hayatı

2009 yılında Ahmet Davutoğlu‘nun Dışişleri Bakanı olmasıyla boşalan Dış Politikadan Sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi. Ocak 2010’da kurulan Başbakanlık Kamu Diplomasisi

Koordinatörlüğü’nün ilk Koordinatörü oldu. 2012 yılında Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlendi. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Son olarak 11 Aralık 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak atandı.

Kişisel hayatı

Evli ve 3 çocuk babasıdır. Akademi ve bürokrasideki çalışmalarının yanı sıra İbrahim Kalın’ın halk müziği başta olmak üzere sanata yakın bir ilgisi vardır. Bestelediği eserler arasında “Seni Mene Vermez İse” ve “Elif Bacı” adlı çalışmalar bulunmaktadır.

İbrahim Kalın Biyografisi, İbrahim Kalın nereli? İbrahim Kalın kaç yaşında?

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.