Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır? - Kayaşehir İstanbul

29 Mart 2024 - 11:40

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Başakşehir Belediyesi tarafından ilçe kadınları için düzenlenen ‘Hamilelik Okulu Seminerleri’ tüm hızıyla devam ediyor.

Son Güncelleme :

22 Kasım 2015 - 14:04

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Başakşehir Belediyesi tarafından ilçe kadınları için düzenlenen ‘Hamilelik Okulu Seminerleri’ tüm hızıyla devam ediyor. Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Güvercitepe Bilgievi’nde 4 hafta boyunca düzenlenecek “Hamilelik Okulu Seminerleri” kapsamındaki eğitimde, bu hafta “Hamilelikte Beslenme” konusu ele alındı. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Diyetisyeni Cansu Alparslan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, hamilelik boyunca ve sonrasında beslenmede nelere dikkat edilmesi gerektiği konusu üzerinde duruldu.

Gebelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Hamilelik süresince su tüketiminin önemini belirten Diyetisyen Cansu Alparslan, “Su içmeyi unutmayın. Eksik su tüketimi neticesinde özellikle hamilelik döneminde en sık karşılaşılan sorun varis’tir. Bu nedenle su şişelerinizi gözünüzün önünden ayırmayın ve günde en az 2 litre su tüketin” önerisinde bulundu.

Lifli besinler tercih edilmemeli

Katılımcıların sorularının da yanıtlandığı söyleşide, Diyetisyen Cansu Alparslan, gebelikte lifli besinlerin tüketilmemesi gerektiğini belirtti. “ Günde 2 ara öğün yapılması gerekiyor. Ancak, lifli besinlerden uzak durmak şartıyla. Çünkü lifli besinler vücudumuzda sindirilemeyen besinlerdir. Sebzeler, tam buğday ekmeleri, tam buğday makarnalar, sebzeler ve bulgur gibi besinler vücut tarafından yeterince sindirilemediği için bağırsaklardan çabuk atılırlar.”

Gebelikte kalsiyum çok önemli

Gebelikte artan kalsiyum ihtiyacına dikkat çeken Cansu Alparslan sözlerini şöyle sürdürdü, “Gebelikte süt ve süt ürünleri oldukça önemli. Sonuçta vücudunuzda yeni bir kemik yapısı oluşuyor. İhtiyaç gebelikte 1,5 katına çıkıyor. Dolayısıyla günde en az 5 porsiyon süt ürünü tüketmek zorundasınız.”

Diyetisyen Cansu Alparslan, tüm bunların yanı sıra, haftada en az 2 gün balık tüketmenin de hem anne, hem de bebek için büyük önem taşıdığını belirtti. Ayrıca gebelikte demir eksikliğinin önüne geçmek için bol bol yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesi gerektiğini, doktor tarafından gerekli görüldüğü taktirde alınan demir ilaçlarının da C vitamini ile birlikte alınmasının demir emilimini hızlandıracağını vurguladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.