Kutlu Doğum Programı ve Nihat Hatipoğlu - Kayaşehir İstanbul

28 Mart 2024 - 15:17

Kutlu Doğum Programı ve Nihat Hatipoğlu

Başakşehir Belediyesinin Peygamberimizin dünyaya gelişinin 1442. Yıldönümü dolayısıyla düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Programlarının dördüncüsü Çınar Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Son Güncelleme :

28 Nisan 2013 - 13:11

Kutlu Doğum Programı ve Nihat Hatipoğlu

Başakşehir Belediyesinin Peygamberimizin dünyaya gelişinin 1442. Yıldönümü dolayısıyla düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Programlarının dördüncüsü Çınar Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Kutlu Doğum Programı

Prof. DrNihat Hatipoğlu’nun Peygamber Efendimizin hayatından kesitleri ve örnek ahlakını anlattığı programa yoğun ilgi gösteren Başakşehirliler salona sığmadı.

Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program Fatih Camii İmam Hatibi Osman Şahin’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program Tv Sunucusu Kenan Işık’ın Mehmet Akif Ersoy, Erdem Beyazıt, Ragıp Kara, Ömer Sarı, Sezai Karakoç, İsmet Özel, Ai Ulvi Kurucu, Nurullah Genç gibi ünlü şairlerin Peygamber Efendimiz için yazmış olduğu birbirinden duygulu Naat-ı Şeriflerini okumasıyla devam etti. Kutlu Doğum Programı

Kenan Işık’a çiçek takdim eden Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yaptığı konuşmada Efendimizi anmak için bir araya geldiğimiz bu güzel programda, Peygamberimiz’e naatlar yazan şairlerimizi de saygıyla anıyoruz.  Bu dünyadan göçenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Sağ olanlara ise uzun ömür afiyet diliyoruz. Tabi o şiirleri yazan kadar seslendiren ve bizlere sevdirenler de çok önemli. O konuda Kenan Işık çok mahir. Kendisine aramızda olduğu için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kutlu Doğum Programı ve Nihat Hatipoğlu

Kutlu Doğum Programı ve Nihat Hatipoğlu

O, sadece Kuran’ı okumadı, Kuran’ı uyguladı.

Doç Dr. Nihat Hatipoğlu Peygamberimiz Hz. Muhammed’in örnek hayatından kesitleri anlattığı konuşmasında “İnsanlık tarihinin en büyük inkılapçısını her yıl nisan aylarında yeniden anıyoruz.
Çünkü Hz. Peygamber’in (s.a.v.) doğduğu Rebiülevvel ayı, doğduğu yıl ‘nisan’ ayına rastlamıştı. Bizler de bunu bir vesile bilip O’nu tanıtmak için salonlara koşuyoruz.” diyerek Yüce Allah’ın en büyük hediyesinin Hz. Muhammed(S.A.V.) olduğunu belirterek O’nun örnek ahlakını anlattı. Hatiopğlu, “Hz. Peygamber miladi 610′da Peygamberlik görevini aldığında dünya, Bizans ve Fars İmparatorlukları gibi şirk, zulüm ve putperestliğin değişik renklerine yenik düşmüş karanlık despot yönetimlerin pençesindeydi.

Hz. Peygamber (s.a.v.), kendisine gelen vahiyle önce Mekke ve çevresini ve sonra da Medine ve çevresini dine davet edip Hz. İbrahim’in tarihe gömülmüş akidesini yeniden insanlıkla buluşturdu. Diğer din liderlerini, ülke liderlerini, inançsızları mektuplarla İslam’a çağırdı. Davetini uluslararası platforma taşıdı. Elçiler gönderdi. Dünya ülkeleri, aşiretler, din mensupları ve kabilelerle antlaşmalar imzaladı. O, sadece Kuran’ı okumadı, Kuran’ı uyguladı. İletti. Örnekledi.”

 Arkadaşlarının önünden yürümedi

“Alemlerin Efendisi Peygamber Efendimiz son derece alçakgönüllüydü. Sürekli yanındaki sahabeleri över onları yüceltirdi. Hep önde görüneyim, arkama büyük cemaat takayım düşüncesinde hiç olmadı. Önden yürümedi. Arkamı meleklere bırakın diyerek; insanı insana hizmetkâr kılan anlayışı gerilere itti. Üstüne oturduğu yer minderiydi. Minder olmadığında yere otururdu. Yabancı birisi, Peygamberimiz ve arkadaşlarının bulunduğu meclise girdiğinde O’nu tanımakta zorlanırdı. Çünkü arkadaşlarından farklı bir yerde, yüksekte, daha gösterişli bir mekânda oturmazdı. Onların ortasında, onlardan birisi olarak otururdu. Kürsüsü, koltuğu, kuş tüyü yastığı hiç olmadı.”

 Keçisini sağar, elbisesini yamardı

Peygamberimizin kendi işlerini başkalarına asla yaptırmadığını evde de ev işlerine yardımcı olduğunu anlatan Nihat Hatipoğlu, “Kendi keçilerini sağar ve yırtılan elbisesini yamardı. Başkasından bir şey istemez, bilakis kendi kendine yeterdi. Yolculukta, kamp kurulacağında arkadaşları gibi sorumluluk alırdı. Mescidin binasını yaptığında, işçiler gibi kerpiç taşırdı. Balyozla kaya kırdı. Misafirlerine kendi eliyle hurma ikram etti.” dedi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu konuşmasını dua ile bitirirken, salonu dolduran ve çoğu salona sığmayıp ayakta dinleyen vatandaşlar da Kutlu Doğum Programı nı ve kültür etkinliklerini çok beğendiklerini belirttiler.

“Başakşehirli olmak ayrıcalıktır”

Programa katılan Bülent Çelik düşüncelerini şöyle belirtti; “Belediyemizin kültür etkinliklerinden çok memnunuz. Maneviyatımızı tazelemek için geldik. Başakşehirli olmak ayrıcalıktır. İyi ki Başakşehirliyiz”.

Merve Şanlı, Efendimiz hakkında daha fazla bilgi edinebiliriz diye geldim. İnşallah O’nu hakkıyla anmaya geldik. Belediyemizin yaptığı bu tür etkinliklerden çok memnunuz devamını diliyoruz.

Enver Özcan Gerçekten çok güzel bir program. Zaten mümkün olduğunca programlara ailecek gelip dinlemeye çalışıyoruz. Organizasyonları çok güzel buluyoruz.

Yusuf Büyüktopbaş, Doğu Dilleri Fars Dili Edebiyatı yüksek lisansı yapıyorum. Böyle bir gecede bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Gecede emeği geçen herkese özellikle Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal’a çok teşekkür ediyorum.

Sümeyye Gülseven: İlk kez böyle bir programa katılıyorum. Efendimizi anmak için yapılan güzel bir gece olmuş tebrik ediyorum.

Mihriban İlhan: Erzurum’dan misafir olarak geldim. Böyle bir organizasyona ilk kez katılıyorum. Kutlu Doğum haftasında güzel şeyler dinlemek Efendimizle ilgili güzel şeyler dinlemek için geldik. Teşekkür ediyoruz.

Program sonunda davetlilere Efendimizin özdeşleştirildiği kırmızı güller ve lokum dağıtıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.