Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir ve Başakşehir’de kurduğu kurban kesim ve satış alanlarında hijyenik sistemli ve memnuniyet odaklı yaptığı çalışmalarıyla ilçe sakinlerinin huzurlu bir bayrama girmesini sağladı. Kurban kesim alanı
Başakşehir Belediyesi kurban satış ve kesim alanında kurban bayramı bu yıl da bir şenlik havasında geçti. Altyapısı, kesim ve parçalama üniteleri, kafeterya ve yönetim çadırlarıyla 26 bin m2’lik alanda kurulan tesislere sabah namazından itibaren gelmeye başlayan Başakşehirliler ilk bayramlaşmalarını da burada yaşadılar.
Bayram havasına uygun bir süsleme ile misafirlerin ağırlandığı alanda, gelenler şeker ve lokum ikramı ile karşılandı. Alana müftülük, veteriner ve sağlık çadırları kuruldu. Kendilerine daha önceden bildirilen kurban kesim sırasını bekleyen vatandaşlara kahvaltı ve çorba ikram edildi. Belediye ekipleri, kurban ibadetini yerine getirmek için gelenlere ayrıca öğlen saatlerinde etli pilav ve ayran dağıttı.
Bayram namazını, Belediye Başkan Yardımcıları ve beraberindeki heyetle, kurban kesim alanlarını gezerek, vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.
Tüm İslam aleminin kurban bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mevlüt Uysal; Kurban bayramı geldiğinde mutluluğun yanında özellikle büyük şehirlerde vatandaşlarda kurbanı ‘nasıl kessek’ ‘nerede kessek‘ telaşı yaşandığını belirterek; Büyükşehirlerde artık kurban kesmek yerine bağışlayarak kurban kesiliyor.
Bu da kurbanla aramızdaki bağı yok ediyor. Eskiden kurban bayramında kurban kesmenin manevi bir heyecanı olurdu. Şimdi çocuklarımızın gençlerimizin görmesini o ruhu anlamasını istiyoruz. Bütün belediyelerin bunu örnek alabileceği bir tesis kurduk. Vatandaş geliyor, aldığı kurbanlığı sağlıklı bir şekilde kesiyor. Saati veriliyor, saatinde geliyor kesiyor. Burada beklerken sıkıntı yaşamıyor. Kurbanı kesildiğinde ister tek parça halinde isterse parçalanmış olarak etini alma şansına sahip.” diye konuştu.
“Müslüman hayvana eziyet etmez”
Başakşehir’de bulunan kurban kesim alanının konuğu olan İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş, önemli bilgiler verdi. Kurbanın et kesme bayramı olmadığına değinen Karataş, “Kurbanımızı eşe, dosta, fakire, fukaraya dağıtmak, ziyaretleşmek için kesiyoruz. Et bayramı değil, sevindirme bayramı, ikram bayramı. Anneyi, babayı, dedeyi, nineyi hatırlama, duasını alma günleri. Fakir fukara da bugün et bekliyor.
Kimler kesti diye bakıyorlar. ‘Bize ne gönderecekler’ diyorlar. Bir bedel beklemeden et dağıtıyorsunuz. Bu ne güzel bir ibadet. Toplumun rızası Allah’ı hoşnut eder. Burada çok sistemli ve çok güzel bir ortam var. Eskiden çok fazla beceremiyorduk ama sistem artık düzeldi. Bütün İslam aleminde böyle pırıl pırıl organizasyonların yapıldığı kurban günleri idrak etmenin sevinci içindeyiz. Müslüman yaptığı işi güzel yapar. Hayvana eziyet etmez. Hayvanların da bizim üstümüzde hakkı var. Onlara yaptığımız her yanlış davranıştan hesaba çekileceğiz. Onlarda bizden hakkını isteyecekler” diye konuştu.
İstanbul’un en modern ve kapsamlı kesim alanı
İstanbul’un en modern kesim yapılan ilçelerinden olan Başakşehir Belediyesi Kurban alanı 24 saat kamera ile izlendi. Vatandaşlar, belediye tarafından izin verilen alanların dışında kesim yapmamaları konusunda, Belediye Zabıta ekipleri tarafından ikaz edildi.
Başakşehir ve Bahçeşehir’de kurban kesimi, bayram namazını takiben, verilen sıra numaralarına göre başladı. Bekleme alanında çaylarını içen vatandaşlar sıraları gelince kesim merkezine geçerek kurbanlarını kestirdi. Kesim sonrasında poşetlere konulan etlerini alarak kolayca evlerine götürdü.
Yüzyüze iletişimle memnuniyet
Başakşehir Belediyesi; kurduğu modern kesim alanlarında; uzmanlar aracılığıyla vatandaşın talep ve sorularına da yanıt verdi. Kurban öncesinde ve Bayram günü hizmet veren uzmanlar arasında diyetisyen, doktor ve sağlık ekibi, veteriner, yemek uzmanı, müftülük görevlisi de yer aldı.
Alanda ayrıca, Belediye’nin iletişim merkezinde sorular ve talepler anında karşılanarak çözümü sağlandı.