Maruf Otajonov Kimdir? 1961 yılında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te dünyaya geldi. Taşkent Tiyatro Enstitüsü’nden mezun olmuştur. Maruf Otajonov ayrıca Moskova Yüksek Yönetmenlik Kursu eğitimi almıştır.
Geyhatu Han karakteri ve bu karakteri hangi oyuncunun canlandırdığı sıklıkla sorgulanıyor. Kuruluş Osman Geyhatu Han kimdir, oldukça merak konusu. Peki, Kuruluş Osman Geyhatu gerçek adı ne, hangi oyuncu, kim? Maruf Otajonov kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Soruların yanıtı içeriğimizde olacak.
Geyhatu kimdir? Diriliş Osman dizisinin devamı niteliğinde çekilen Kuruluş Osman geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dizinin ikinci sezonu ekim ayında başladı. Yeni sezonla birlikte diziden ayrılanlar gibi kadroya dahil edilen kişiler de oldu. Söz konusu isimlerden biri de Maruf Otajonov oldu. Peki, Maruf Otajonov kim?
Maruf Otajonov Kimdir?
Kuruluş Osman dizisine dahil olan Maruf Otajonov’un kim olduğunu, nereli olduğu, daha önce hangi yapımlarda yer aldığın merak ediliyor.
Maruf Otajonov 1961 yılında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te dünyaya geldi. Taşkent Tiyatro Enstitüsü’nden mezun olmuştur. Maruf Otajonov ayrıca Moskova Yüksek Yönetmenlik Kursu eğitimi almıştır. Deneyimli oyuncu ülkesi Özbekistan’ın yanı sıra İran ve Rusya’da da pek çok dizi ve filmde dol almıştır.
Maruf Otajonov’un Kuruluş Osman’da Geyhatu karakterini oynayacağı açıklandı.
GEYHATU HAN KİMDİR?
Geyhatu Han, 24 Mart 1295 tarihinde doğdu. Abaka Han’ın oğludur. Abisi Argun Han tarafından 1285 yılında Anadolu’daki Moğol idaresinin başına getirildi. 1286 yılında Aksaray’a kadar gelip bölgedeki beylikleri ağır bir vergiye tabi tuttu. Konya’ya gelerek 2 Haziran 1286’da II. Gıyaseddin Mesud’u tahta oturttu. 1288 yılında Anadolu Selçuklularına isyan eden Eşrefoğulları ile Karamanoğullarını cezalandırmak için düzenlediği seferde Larende ve Karaman bölgesini tahrip etti.
Antalya’da bulunduğu sırada Argun Han’ın ölüm haberini alması üzerine Azerbaycan’a dönerken Ahlat yakınlarında 22 Temmuz 1291 tarihinde hükümdarlığını ilân etti. Ancak Anadolu’da Türkmenlerin isyan haberini alınca Azerbaycan’a gitmeyip Şiktur Noyan’ı nâib tayin ederek İlhanlı otoritesine başkaldıran başta Karamanoğulları olmak üzere Türkmen beylerini cezalandırmak üzere Anadolu’ya geri döndü.
Larende’yi yağmaladıktan sonra Menteşe, Beyşehir, Kütahya ve Denizli topraklarına saldırıda bulundu. 23 Aralık 1291’de Denizli’yi ele geçirdi. Şubat 1292’de Konya’ya gelen Geyhatu Han, bir süre sonra Azerbaycan’a dönerek 29 Mayıs 1292’de Aladağ’da tahta çıktı.
GEYHATU HAN NASIL ÖLDÜ?
Geyhatu Han, 21 Mart 1295’de Hemedan civarında yapılan savaşta Baydu’ya yenilerek Mugan’a kaçtı. Ancak kısa süre içerisinde yakalanarak 24 Mart 1295 tarihinde idam edildi.