gaziemir çilingir denizli çilingir eskişehir çilingir sancaktepe çilingir sultanbeyli çilingir

Osmanlı kültürü Ramazan ile yaşatılmaya çalışılıyor - Kayaşehir İstanbul

20 Nisan 2024 - 01:43

Osmanlı kültürü Ramazan ile yaşatılmaya çalışılıyor

Rahmeti ve bereketi ile hayatın her alanını kuşatan Ramazan, metropolde komşuluk ilişkilerini öldürmemek için mücadele eden insanlar için adeta bir nefes gibi geliyor.

Son Güncelleme :

27 Temmuz 2013 - 9:04

Osmanlı kültürü Ramazan ile yaşatılmaya çalışılıyor

Rahmeti ve bereketi ile hayatın her alanını kuşatan Ramazan, metropolde komşuluk ilişkilerini öldürmemek için mücadele eden insanlar için adeta bir nefes gibi geliyor. Osmanlı kültürü

Başakşehir’de site bahçesinde evlerinde hazırladıkları yemekleri ile 5’nci kez iftar yaptıklarını ifade eden site sakinleri, “Aynı apartmanda birbirine tanımayan komşu olmak istemiyoruz. Sadece Ramazan’da değil yılın on iki ayı sitemizde Osmanlı’nın mahalle geleneğini yaşatmaya çalışıyoruz.” diyorlar.

Osmanlı kültürü

Başakşehir Mahallesi Arterium Sitesi’nde ikamet eden site sakinleri, bilinenin aksine site içerisindeki sosyal yaşantıları ile dikkat çekiyor. Kadınların kendi aralarında yaptığı organizasyonlarla apartman hayatını çekici hale getirmeye çalışan sitede 100’e yakın daire buluyor. Sitede herkesin birbirini yakından tanıdığını ifade eden Yönetici Ahmet Akbaş, “Komşular bir araya gelerek sitenin yönetimini biz yapıyoruz. Osmanlı kültürü

Yılın on iki ayı hayatı en güzel şekilde paylaşmaya çalışıyoruz. Komşularımızla, kültür gezileri düzenleyip piknik yapıyor, toplumsal konularda duyarlı davranmaya çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşları ile irtibatlı şekilde sosyal yardımlar yapmaya gayret ediyoruz. Site içerisinde açtığımız Mescidimiz bizim en önemli varlığımız. Tüm etkinliklerimizde hanımlarımızla ve çocuklarımızla istişareler yapıp karar veriyoruz. Kendi içimizde komşumuzun her derdi ile ilgilenmeye gayret ediyoruz. Ramazan ayı bizim için ilişkilerimizin zirve yaptığı bir ay oluyor. Burada Osmanlı’nın mahalle kültürünü yeniden inşa etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

‘TANIMADIĞIMIZ HİÇ BİR KOMŞUMUZ YOKTUR’

Kadınlar olarak site bahçesinde 5’nci kez iftar yaptıklarını vurgulayan Zehra Benlisoy, haftada birkaç kez hanımların bir araya gelerek, etkinlikler düzenlediklerini, yaptıkları tüm programları komşuların kendi aralarında paylaştıklarını ve herkesin kendi gücü nispetinde katkı yaptığını ifada etti. Ramazan‘da büyüklerin yanı sıra çocukların da kendi aralarında iftar programları tertip ettiğini söyleyen Benlisoy, “Sitemizde tanımadığımız ilişkide olmadığımız hiçbir komşumuz yoktur. Herkesi aramıza almaya çalışıyoruz. Ramazan iftarının dışında hanımlar arasında kültürel ve sosyal faaliyetler düzenliyoruz. Haftanın hemen her günü biz bir aradayız. Hayatı birlikte paylaşmaya çalışıyoruz.” dedi.

‘ÇOCUKLAR BÜYÜKLERİ ÖRNEK ALIYOR’

Sitede büyükler arasındaki birliktelikten etkilenen çocuklar da adeta onları taklit ediyor. Ramazan ayı içerisinde kendi aralarında yaş grubuna göre iki iftar programı gerçekleştirdiklerini belirten çocuklar, “Anne ve babalarımız bize her konuda destek oluyorlar. Sitemizde tüm yaş grupları arasında güzel bir uyum var. Genel iftarımızın dışında her yaş grubu kendi içerisinde iftar yapıyor. Sitemizi ve arkadaşlarımızı çok seviyoruz. Bize bu güzelliği yaşattıkları için büyüklerimize teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.