gaziemir çilingir denizli çilingir eskişehir çilingir sancaktepe çilingir sultanbeyli çilingir adana psikolog ankara psikolog antalya psikolog kayseri psikolog izmir psikolog mersin günlük kiralık ev konya günlük kiralık ev ankara günlük kiralık ev beylikdüzü günlük kiralık ev eskişehir günlük kiralık ev antalya günlük kiralık ev izmir günlük kiralık ev gaziantep günlük kiralık ev samsun günlük kiralık ev bursa günlük kiralık ev izmir temizlik şirketleri antalya temizlik şirketleri adana temizlik şirketleri mersin temizlik şirketleri ankara temizlik şirketleri adana klima servisi fethiye klima servisi bodrum klima servisi antalya klima servisi sultangazi klima servisi ankara kombi servisi esenyurt kombi servisi gaziantep kombi servisi aksaray kombi servisi esenyurt kombi servisi esenyurt masaj salonu antalya masaj salonu ankara masaj salonu diyarbakır masaj salonu elazığ masaj salonu van halı yıkama eskişehir halı yıkama çorlu halı yıkama beylikdüzü halı yıkama malatya halı yıkama antalya saç ekimi izmir saç ekimi istanbul saç ekimi ankara saç ekimi çankaya elektrikçi keçiören elektrikçi çayyolu elektrikçi esenyurt elektrikçi bursa burun estetiği izmir burun estetiği ankara burun estetiği antalya burun estetiği kayseri burun estetiği

Sorgum nedir? Sorgumun faydaları nelerdir? - Kayaşehir İstanbul

20 Eylül 2024 - 16:29

Sorgum nedir? Sorgumun faydaları nelerdir?

En yeni tahıllardan biri olan sorgum nedir? Magnezyum kütlelerinden antioksidan bolluğuna kadar bu eski glutensiz tahıl, enerjiyi artırma, açlığı giderme ve sağlığı iyileştirme konusunda bir dinamodur.

Son Güncelleme :

02 Ekim 2017 - 14:50

Sorgum nedir? Sorgumun faydaları nelerdir?

En yeni tahıllardan biri olan sorgum nedir? Tok tutma özelliğine sahip olan sorgum kilo verdirir mi? Kinoanın muadili olarak gösterilen ve son dönemde sıkça kullanılan sorgumun faydaları nelerdir?

En yeni tahıllardan biri olan sorgum, kinoanın muadili olarak gösteriliyor. Kolay yetişen ve pek çok faydası bulunan sorgum ayrıca tok tutma özelliği ile diyetlerin de yeni gözdesi.

SORGUM NEDİR?

Sorgumun birçok türü ve kırması bulunmaktadır fakat Birleşik Devletler ’de sorgum tek bir tür olarak sınıflandırılmaktadır: Sorghıım bicolor İki çeşit sorgum bulunmaktadır: Tahıl(şekersiz) ve tath(şekerli) sorgum. Sorgum çoğu zaman yemlerde; kuskus, un, lapa, şerbet ve şeker şeklinde yemeklerde kullanılmaktadır.

Ucuz olması ve dünyadaki birçok bölgede kolay yetişmesi sebebiyle sorgum dünya genelinde fazlaca yaygındır, bu özellikler onu dünya açlığı ile savaşmada ideal bir vasıta konumuna getirmektedir. Mısır benzer biçimde sorgumda yakıtlı otomobillerde etil alkol olarak kullanılabilir.

Şu anda Birleşik Devletler üretilen yüzde on iki sorgum etil alkol olarak kullanılmaktadır ve bu miktarın enerji krizlerinde daha da artması beklenmektedir.

Sorgum nedir

Sorgum nedir? Sorgumun faydaları nelerdir?

SORGUMUN BESİN DEĞERİ

Kalori: 230
Toplanı yağ: 6g
Doymuş yağ: 5g
Kolesterol: 30mg
Sodyum: 340mg
Toplam karbonhidrat: 44 mg
Lif: ig
Şeker: 22 g
Protein: 2e.

SORGUMUN FAYDALARI NELERDİR?

Sorgum nedir

Sorgum nedir? Sorgumun faydaları nelerdir?

Kalp Sağlığı: Sorgum kalp hastalıkları ile savaşabilen ve kolesterolü düşürebılen fenolik bileşimler, bitki sterolleri ve policonasol fotokimyasallar bakımından iyi bir kaynaktır. Dört hafta süresince rejimine eklenen sorgum adam hamster üstünde LDL kolesterol seviyesini düşürmüştür ve kolesterol emilimim değerlendirmiştir. Sağlıklı Beslenme

Çolyak  Hastalığı: Sorgum çoğu zaman buğday, çavdar ve arpada bulunan glütenli proteinlerden yoksundur ve bu yüzden çölyak hastalığı ya da glüten hassaslığını tanımlamada güvenli olarak kabul edilmektedir.

Kilo verdirir: Kolay yetişen ve pek çok faydası bulunan sorgum ayrıca tok tutma özelliği ile diyetlerin de yeni gözdesi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.