T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve T.C. Sağlık Bakanlığının desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş.’nin organize ettiği “Tıbbi Atık Yönetimi Eğitimi” WOW İstanbul Otel & Kongre Merkezinde gerçekleşti.
Sağlık sektörü temsilcilerinin ağırlıkta olduğu üniversiteler, belediyeler, danışmanlık firmaları ve kamu kesiminden yaklaşık 1.150 kişinin katıldığı eğitime, Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yetkililer katıldı.
Eğitimde, uzmanlar tarafından, ilgili yönetmelikler, Tıbbi atıkların sağlık kuruluşlarında ne şekilde toplanacağı, Belediyelerin yükümlülükleri, karşılaşılan sorunlar dile getirildi. İlk gün verilen teorik eğitimlerde ele alınan bertaraf tesislerinin (yakma ve sterilizasyon üniteleri) çalışmalarını yerinde görmek amacıyla, eğitimin ikinci günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Odayeri Tıbbi Atık Yakma ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesislerine bir teknik gezi gerçekleştirdiler.
Katılımcılar, tıbbi atıkların toplanmasından bertarafına kadar tüm yönetim süreçlerini yerinde inceleme ve merak ettikleri sorulara cevap bulma fırsatı buldular. Eğitim sonucunda katılımcılara sertifika verildi.
Başakşehir’de Tıbbi Atık Toplama
20 yataklı ve üstü hastanelerin tıbbi atıklarının İBB tarafından toplandığı Başakşehir’de 20 yataklıdan az olan hastaneler, poliklinikler, diş hekimleri, bireysel branş muayenehaneleri belediye tarafından salı ve cuma günü toplanıyor.
Başakşehir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne gerekli evrakları ile gidip Tıbbi Atık Sözleşmesi imzalayan firmalar İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesine göre ücretlendiriliyor. Tıbbi Atık Yönetimi
Diyaliz, periton ve kanserli hastaların atıkları ücretsiz alınıyor
Başakşehir Belediyesi tarafından evde diyalize girenler, periton hastaları ve evde kanser tedavisi gören vatandaşların tıbbi atıkları, yönetmeliğin ilgili maddelerine göre donatılan tıbbi atık toplama aracı ile ücretsiz olarak toplanıyor.