gaziemir çilingir denizli çilingir eskişehir çilingir sancaktepe çilingir sultanbeyli çilingir

Toki başvurusu ne zaman bitiyor? Kura çekimi ne zaman?

20 Nisan 2024 - 09:49

Toki başvurusu ne zaman bitiyor? Kura çekimi ne zaman?

Toki başvurusu ne zaman bitiyor? Sosyal konut projesi kapsamında hayata sunulan İlk Evim ve İlk İşyerim kampanyasına başvurular devam ediyor.

Son Güncelleme :

29 Eylül 2022 - 7:49

Toki başvurusu ne zaman bitiyor? Kura çekimi ne zaman?

Toki başvurusu ne zaman bitiyor? Sosyal konut projesi kapsamında hayata sunulan İlk Evim ve İlk İşyerim kampanyasına başvurular devam ediyor.

Ev sahibi olabilmek için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, söz konusu TOKİ kampanyasına başvuruların hangi tarihte biteceğini araştırıyor. TOKİ tarafından merakla araştırılan detaylar açıklandı. Peki TOKİ sosyal konut başvurusu ne zaman bitiyor? TOKİ konut ve iş yeri başvuru son gün ne zaman?

Toki başvurusu ne zaman

Cumhuriyet tarihinin en büyük kampanyası olan 2022 TOKİ sosyal konut projesinin ayrıntıları belli olurken, henüz başvuru yapamayan vatandaşlar detayları araştırmaya başladı. Peki, TOKİ sosyal konut başvurusu ne zaman bitiyor? TOKİ konut ve iş yeri başvuru son gün ne zaman? İşte haberin detayları…

TOKİ BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTİYOR?

İlk Evim başvuru tarihi: 14 Eylül 2022 – 31 Ekim 2022

İlk İşyerim başvuru tarihi: 10 Ekim 2022 – 7 Kasım 2022

İlk Evim Arsa başvuru tarihi: 10 Ekim 2022 – 7 Kasım 2022

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TOKİ kura çekilişinin hangi tarihte açıklanacağı henüz duyurulmadı.

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecektir.

• Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

• Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri projenin ihalesi yapıldıktan sonra kesinlik kazanacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

• T.C. vatandaşı olması,

• Proje il nüfusuna kayıtlı olması veya proje ilinde, başvuru döneminden geriye doğru 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması.

• Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç).

• Aylık hane halkı gelirinin (Kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları), en fazla net 16.000₺ (İstanbul İli için 18.000₺) olması gerekmektedir. (Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları, başvuru tarihi itibariyle gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı) (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç)

• Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

• Başvuruları yapacak vatandaşların; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

• Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlar müracaat edebilecektir.

• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisine; TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden “HAK SAHİPLİĞİ” onaylananlar başvuru yapabilecektir. Sözleşme aşamasında konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belge istenecektir.

• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisinden bir kez konut satışı yapılacaktır.

• 50.000 / 100.000 Sosyal Konut Projesinde asil hak sahibi olanlardan, kendileri veya eşleri 250 Bin Sosyal Konut projesine başvuramazlar (Ancak önceki başvurusunu iptal edip, yeni projeye başvuru imkanı vardır).

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.