Toki İmam Hatip'ten Kutlu Doğum Etkinliği - Kayaşehir İstanbulKayaşehir İstanbul

3 Aralık 2023 - 01:21

Toki İmam Hatip’ten Kutlu Doğum Etkinliği

Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü olan Kutlu Doğum Haftası, Başakşehir’de farklı platformlarda düzenlenen etkinliklerle yad ediliyor.

Son Güncelleme :

18 Nisan 2014 - 10:01

Toki İmam Hatip’ten Kutlu Doğum Etkinliği

Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü olan Kutlu Doğum Haftası, Başakşehir’de farklı platformlarda düzenlenen etkinliklerle yad ediliyor. Toki İmam Hatip’ten

Başakşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle, TOKİ İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programında öğrencilerin hazırladığı program ilgiyle izlendi.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi (BES)’nde düzenlenen Kutlu Doğum programına; Başakşehir İlçe Kaymakamı Fatih Kocabaş, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, İlçe Müftüsü Ahmet Bilgi, öğrenci ve öğretmenlerle çok sayıda Başakşehirli katıldı.
Kutlu Doğum Haftası’nın bu sene ana teması olan “Peygamberimiz, Din ve Samimiyet” sinevizyon gösterisi ile başlayan Kutlu Doğum programı Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile sürdü.

Açılış konuşmasını yapan TOKİ İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Türkan Akkurt Kabanka, Allah’ın, doğruyu gösteren, yol çizen ve kötülüklere karşı uyaran bir Peygamber göndererek müminlere bir lütufta bulunduğunu belirtti ve “Dünya-ahiret dengesini insanca yaşama sanatını Peygamberimizden öğrendik. O bizleri hayat verecek şeylere çağırdı, sevgi ve barış dini olan İslamiyet’e çağırdı. Dünyaya hak ve adaleti öğreten eşsiz yol gösterici ve örnek insan olarak daima önümüzde ve gönlümüzde olacaktır.” dedi.

İsmail Baltacı ise Peygamberimizin bütün hadislerini okuma ve bilme imkânı olmadığını belirterek dikkat çekerek, Peygamber Efendimizin hayatını anlamak için Veda Hutbesi adeta söylemlerinin bir özetidir. Bize bıraktığı en büyük miraslardan biridir” dedi ve Peygamberimizin hadislerinden bir kaçını salondaki seyircilerle paylaştı.

TOKİ İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından, Müzik Öğretmeni Murat Polat yönetimindeki TOKİ İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koronun okuduğu ilahilere salondakiler de eşlik etti. Toki İmam Hatip’ten

Programda ayrıca 40 Hadis, Siyer-i Nebi ve Kur’an-ı Kerim Meali Ezberleme yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Programda emeği geçen öğretmenlere çiçek takdiminin ardından Kutlu Doğum Etkinliği sona erdi. Etkinlik çıkışında lokum ve karanfil ikram edilen seyirciler TOKİ İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı resim sergisini gezdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Buna bakmak ister misiniz..
Buna bakmak ister misiniz..