gaziemir çilingir denizli çilingir eskişehir çilingir sancaktepe çilingir sultanbeyli çilingir adana psikolog ankara psikolog antalya psikolog kayseri psikolog izmir psikolog

Yasin Aktay Kimdir? Hayatı ve Biyografisi - Kayaşehir İstanbul

23 Nisan 2024 - 23:14

Yasin Aktay Kimdir? Hayatı ve Biyografisi

Yasin Aktay Kimdir? 1966 yılında Siirt’te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Siirt’te tamamladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyoloji Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu.

Son Güncelleme :

09 Ağustos 2017 - 22:59

Yasin Aktay Kimdir? Hayatı ve Biyografisi

Yasin Aktay Kimdir? 1966 yılında Siirt’te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Siirt’te tamamladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyoloji Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu.

1993’te yüksek lisansını, 1997’de doktorasını yaptı. 1999 yılında doçent, 2005 yılında da profesör unvanlarını aldı. 1992-2012 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde hocalık yaptı.

Yasin Aktay Kimdir?

Oradan ayrıldıktan sonra, Eylül 2012’de Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü’ne başladı. 1991 yılında çıkardığı “Tezkire” dergisinin ve 2002 yılında çıkmaya başlayan “Sivil Toplum” dergisinin editörlüğünü yaptı. 2008-2011 yılları arasında Mehtap TV’de Ferhat Kentel ile birlikte “Tersi ve Yüzü” programını yaptı.

2011 yılında yapmaya başladığı Tv Net’te “Bakış Açısı” ve TRT Arapça’da da “Beyne’turas ve’l Hadasa” programlarını sunmaya devam ediyor.

Akademik alanının Sosyoloji olması toplumun yapısını çözmesi açısından kolay oldu. Aldığı davet üzerine Ak Parti’ye katılan Aktay, Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı olarak iki görev aldı. Ayrıca Yeni Şafak Gazetesi’nde yazmaktadır. Ankara merkezli “Stratejik Düşünce Enstitüsü”nün de onursal başkanıdır.

Yasin Aktay Kimdir

Yasin Aktay Kimdir? Hayatı ve Biyografisi

BAZI KİTAPLARI VE ÇEVİRİLERİ

-Akıl Ve Toplumun Özgürleşimi: Jürgen Habermas Üzerine Bir Çalışma, (Çeviri)

-Önce Söz Vardı: Yorumsamacılık Üzerine Bir Deneme (Erol Göka ve Abdullah Topçuoğlu ile çeviri)

-Postmodernizm ve İslam, Küreselleşme Ve Oryantalizm, (Abdullah Topçuoğlu ile çeviri)

-Max Weber ve İslam: Eleştirel Bir Yaklaşım, (Bryan S. Turner’dan çeviri)

-Din Sosyolojisi, (M. Emin Köktaş ile yazdı)

-Tarih, Felsefe, Siyaset Üzerine Konuşmalar, (Cemalettin Erdemci ile birlikte Muhammed Arkoun’dan çeviri)

-İslam Toplumları Tarihi (Ira M. Lapidus’tan çeviri)

-Türk Dininin Sosyolojik İmkanı

-Modern Türkiye’de Siyasi Düşünce

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.