Yavuz Sultan Selim Köprüsü İki Kıtayı Birleştirdi - Kayaşehir İstanbul

14 Ekim 2024 - 02:14

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İki Kıtayı Birleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun katıldığı törenle konulan son tabliyenin kaynağı yapıldı.

Son Güncelleme :

07 Mart 2016 - 8:46

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İki Kıtayı Birleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun katıldığı törenle konulan son tabliyenin kaynağı yapıldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Köprünün girişinde tören öncesinde alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Açılış törenini takip edecek olan basın mensupları ve köprüde çalışan görevliler polis noktalarında tek tek aranarak içeri alındı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Tören son tabliyenin konulduğu alanın yanında köprü üzerinde yapıldı. 2015 yılının Mayıs ayında kılavuz telin çekilmesiyle başlayan çalışmalarda son bir ayda 10 tabliye döşenerek 238 metrelik yol kat edilmiş ve bir rekora imza atılmıştı. Köprünün çevre yollarıyla birlikte bir bütün olarak önümüzdeki Temmuz veya Ağustos ayında açılması planlanıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İki Kıtayı Birleştirdi

SON KAYNAĞI BİRLİKTE YAPTILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu, araçla köprünün yarısına gelip kalan kısmı da yürüyerek geçti. Köprünün son kaynak işlemi de Erdoğan ve Davutoğlu eşliğinde yapıldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü Yapılışı Resimlerine bakabilirsiniz.

İSTANBUL’UN FETİH YIL DÖNÜMÜNDE TEMELİ ATILMIŞTI

Sarıyer’de İstabul’un fetih yıldönümünde 29 Mayıs 2013 tarihinde O zamanki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle temeli atılan 3. boğaz köprüsü, yaklaşık 2 yıl 9 ay sonra İstanbul Boğazı’nın iki yakasını 3. kez birbirine bağlayacak.

İSTANBUL BOĞAZININ 3’ÜNCÜ ‘KOLYESİ’

Temeli atıldıktan sonra büyük bir hızla ilerleyen inşaat şantiyesinde Avrupa yakasında 322 metre, Asya yakasında ise 318 metre olan köprü kuleleri 2015 yılının ocak ayı içinde tamamlanmıştı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İki Kıtayı Birleştirdi

TABLİYE MONTAJ REKORU KIRILDI

Öte yandan köprüde yapılan çalışmalar sırasında son bir ayda 10 adet çelik tabliye yerlerine konulup montajı tamamlanarak yeni bir rekor kırıldığı belirtildi. Çelik tabliye montaj işleminde, Lifting Gantry” adı verilen farklı bir vinç kullanılmaya başlanmasıyla, eş zamanlı olarak Asya ve Avrupa’da çelik tabliye konulma işlemi gerçekleştirildiği, bu yöntemle son bir ay içinde 238 metrelik ilerleme sağlandığı öğrenildi.

İŞÇİLERE İKRAMİYE İÇİN PAZARLIK YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprü inşaatının yapımcı şirketlerinden IC İçtaş’ın Yönetim Kurulu İbrahim Çeçen ile işçilere ikramiye verilmesi konusunda canlı yayında pazarlık yaptı.
Erdoğan, Çeçen’den işçilere işlerini teslim etmelerinin sonrasında 3’er bin lira ikramiye sözü aldı. İşlerini erken bitirenlere de verileceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı ayrıca, köprünün açılışlısında işçilerden evlenmek istenenlere de düğün sözü verdi.
Bu projede toplam 6 bin 500 işçi çalıştı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü Resimleri

4,5 MİLYAR LİRAYA MAL OLDU

Bugüne kadar en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 58’i yerlerine yerleştirilerek montajı tamamlandı. Bugün son tabliyenin yerleştirilmesi ile tamamlanacak köprü, 2’si raylı sistem olmak üzere toplam 10 şeritten oluşuyor. İnşaatında bin 460 işçi ve mühendisin çalıştığı köprü 59 metrelik genişliği ile dünyanın en geniş köprüsü olacak.

reklam3

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.