

Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısının kapanışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla Başakşehir’de gerçekleşti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 2023’e 10 kala Ar-Ge ve Yenilikte İstanbul “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı”na Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra akademisyenler ve iş adamları katıldı.
İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Kamu, Üniversite, Sanayi işbirliğinin önemini vurguladı. Başkan Bahçıvan: “Teknolojiyi üreten toplumlar gücünde sahibidir. 2023 Türkiyesi için güvenli ve sürdürülebilir üretim hedefliyoruz. Kamu, Üniversite, Sanayi işbirliğinin düzgün yürüyebilmesi için mevcut yasaların revize edilmesi gerekmektedir” dedi.
Türkiye genelinde gerçekleştirilen toplantıların 26.sı ve sonuncusu olan “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı”nda söz alan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, toplantının önemine değindi: “2012 yılında başlayan toplantılarımızın bugün burada sonuncusunu gerçekleştiriyoruz. Dünyadaki mevcut tecrübeleri, kendi tecrübelerimizle birleştirmeliyiz. İstanbul Türkiye’nin itici gücüdür. Bu gücü sağlayan Kamu, Üniversite ve Sanayiyi birleştirmeliyiz”
Türkiye yeni bir sıçrama yapmalıdır
Kapanış toplantısının İstanbul’da, Başakşehir’de yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Türkiye’nin bugünkü durumunu rakamlarla değerlendirdi: “Türkiye’nin bugün geldiği nokta küçümsenecek noktada değildir. 2002-2023 dönemini iki devreli maç gibi düşünebiliriz. Birinci devrede çok iyi oynadık. Milli gelirimiz 230 milyar dolarlardan, 800 milyar dolarlara geldi. Kişi başına düşen milli gelir 3.300 dolarlardan, 10.500 dolarlara geldi”
Türkiye’nin 2023 hedeflerini anlatan Bakan Fikri Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: “2023 için temel hedefimiz 2 trilyon dolar gayri safi milli hâsıladır. Kişi başına 25 bin dolarlık bir milli gelir. 500 milyar dolarlık ihracat. Bunları gerçekleştirebilmek içinde gayri safi milli hâsılasının % 3’ü oranında Ar-Ge bütçesi yatırmaktır”
Tüm birikimlerimizi yani Kamu, Üniversite, Sanayiyi bir araya getirmeliyiz. Ülke gelirimizi artırmak için, ihracat ve üretim hedeflerimize ulaşabilmek için mutlaka yeni bir sıçrama yapmak zorundayız. Bu sıçramanın da bir tek yolu var. Daha nitelikli ve teknolojiye dayalı ürün üretmek, satmaktır” dedi.
Başarılı girişimcilere plaket verildi
Toplantıda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a günün anısına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından plaket takdim edildi.
11 Ocak 2013 tarihinde sona erecek olan toplantıda ayrıca Ar-Ge destek programlarından faydalanmış ve başarılı olmuş olan girişimcilere plaketleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından verildi. Toplantı panelle son buldu.