Başakşehir Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ’ne katılan 540 kursiyer, sertifikalarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun elinden aldı.
Başakşehir Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
Başakşehir Bilgievleri Müzik Akademisi öğrencilerinin müzik dinletisi ile başlayan program, Başakşehir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Pars Robotik Ekibi’nin gösterisi ile devam etti. ABD’de düzenlenen yarışmada “En İyi Çaylak” ödülü kazanan lise öğrencilerinin kendi geliştirdikleri robotla yaptığı gösteri ayakta alkışlandı.
Başakşehir’in yeni girişimcileri
Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak işyerlerini açan Başakşehirli yeni girişimcilerin hikâyeleri de sinevizyon gösterimiyle anlatıldı. Şerife Toraman, Tülay Hacıgül ile ‘Üç Fıstık’ ve ‘Jagu’ markalarının kahramanlarının başarıları ilgiyle izlendi.
Törenin açılış konuşmasını Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu yaptı. Kartoğlu, KOSGEB işbirliği ve İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nin desteğiyle başlattıkları Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında 540 kişinin eğitim aldığını söyledi.
Girişimcilik Eğitimi’ne yoğun ilgi
Bu eğitim sayesinde ilçede ciddi bir yatırım ağı oluşacağına dikkat çeken Başkan Kartoğlu, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alanlar ciddi bir avantaj sağlayacak. Kursiyerlerimiz, KOSGEB ve İŞKUR desteklerinden faydalanacaklar. Yoğun talep nedeniyle bu eğitimin ikincisini başlattık ve bu eğitime 520 vatandaşımız müracaat etti. Hedefimiz, üçüncü kursu açıp insanımıza daha fazla destek sağlamak” dedi.
Kadınlara ve engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık
Eğitime katılan kursiyerlerin yüzde 60’ının kadın olduğunu belirten Başkan Kartoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Kadınların işkoluna dahil olması, ekonomiye dahil olması bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Başakşehir Belediyesi olarak her türlü girişimin önünü açarak fırsat sunmaya çalışıyoruz. Bu noktada kadınların yanı sıra engelli vatandaşlarımıza da pozitif ayrımcılık yapıyoruz”.
Başakşehir’in yeni girişimcileri Bakan Özlü’yü duygulandırdı
“Başakşehirli yeni girişimcilerin hikâyelerini izlerken duygulandım” diyerek sözlerine başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, konuşmasında Türkiye’nin girişimciliğe ve girişimcilere verdiği öneme dikkat çekti.
Girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmayı hedeflediklerini ifade eden Bakan Özlü, “Hükümetimiz, bakanlığımız ve ekonomi yönetimimiz girişimin değerinin farkındadır. Bundan dolayı bütün ekonomik politikalarımızın hedefi girişimcinin önündeki engelleri kaldırmaktır. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, Türkiye girişimcinin desteklenmesi konusunda çok önemli mesafeler kat etmiştir. Yenilikçiliğe, tasarıma yatırım yapmak isteyen girişimcilere kapılarımızı ardına kadar açıyoruz” dedi.
Kendi iş yerini açanlara 1 milyar TL destek
Ülke genelindeki Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılan 42 bin kursiyerin kendi işyerini açtığını kaydeden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, şunları söyledi: “Türkiye genelinde bugüne kadar 27 bin uygulamalı girişimcilik eğitim kursunu hayata geçirdik. Bu kursların 2 bin 900’ü İstanbul’da, 75’i ise Başakşehir’de düzenlendi. 931 vatandaş da uygulamalı girişimcilik eğitim kursundan yararlandı. Bizi asıl sevindiren ise tüm Türkiye’de 42 bin, İstanbul’da ise 3 bin 200 vatandaş bu eğitim sonunda kendi iş yerini açtı. Kendi iş yerini açanlara yaklaşık 1 milyar TL destek verdik.”
Konuşmaların ardından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Bakan Özlü ve Başkan Kartoğlu tarafından sertifikaları verildi.