gaziemir çilingir denizli çilingir eskişehir çilingir sancaktepe çilingir sultanbeyli çilingir adana psikolog ankara psikolog antalya psikolog kayseri psikolog izmir psikolog

Akıllı Şehirler Zirvesi Başakşehir Belediyesi Düzenlendi

26 Nisan 2024 - 06:55

Akıllı Şehirler Zirvesi Başakşehir Belediyesi Düzenlendi

Teknolojinin halkın hizmetine sunulması amacıyla akıllı şehircilik uygulamalarında Türkiye’de bir ilk olan Living-Lab’lerin rolünün konuşulduğu, “13-14 Eylül Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi”, İstanbul Swissotel’de düzenlendi.

Son Güncelleme :

15 Kasım 2012 - 12:06

Akıllı Şehirler Zirvesi Başakşehir Belediyesi Düzenlendi

Teknolojinin halkın hizmetine sunulması amacıyla akıllı şehircilik uygulamalarında Türkiye’de bir ilk olan Living-Lab’lerin rolünün konuşulduğu, “13-14 Eylül Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi”, İstanbul Swissotel’de düzenlendi.
Başakşehir Belediyesi’nin desteklediği zirvenin ikinci gününde, modern şehircilik atılımları konusunda, inovasyon, akıllı şehirler ve akıllı belediyecilik hizmetleri gündeme geldi. Zirveye, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, The LifeCo Genel Müdürü Ersin Pamuksüzer ve Cyber Care Clinique Living Lab Genel Müdürü Tunde Kallai konuşmacı olarak katıldı.

Living-Lab Türkiye’de İlk Defa Başakşehir Belediyesi’ne verildi

Konuyla ilgili bir konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, akıllı şehirler konusuna dikkat çekerek, Living-Lab’le birlikte Türkiye’de bir ilki başararak, mutlu olduklarını söyledi. ‘’Akıllı şehirler sadece Başakşehir için değil tüm ülkemiz için çok önemli. Başakşehir olarak yeni bir ilçeyiz. İstanbul’da yerleşim alanı olarak en geniş yüz ölçümüne sahibiz’’ diye konuşan Başkan Uysal, ‘’Nüfusumuzun yakın zamanda 800 bini geçeceğiniz hesaplıyoruz.

İlçemizin % 70-80’i yeni yerleşim alanı olacak, şehirleşecek. Belediye olarak bu yeni yerleşim alanlarını teknoloji alt yapı ile donatarak, akıllı şehir modeliyle oluşturmak ve ilçemizi İstanbul denince ilk akla gelen şehir yapmak istiyoruz. Yeni konutlarımızı akıllı şehirler olarak inşa ederek, vatandaşımızın yaşam standartlarını yükselteceğiz. Akıllı şehirler, teknolojinin halkımızın hizmetine daha fazla sunulmasını sağlayacak. Kısa bir süre önce Living-Lab yetkisini alık. Bu Türkiye’de ilk defa Başakşehir’e verildi’’ dedi.

“Özel Sektör’den destek bekliyoruz”

Akıllı şehirler için alt yapı çalışmalarına başladıklarını ve bu konuda özel sektörden destek beklediklerini ifade eden Başkan Uysal, ‘’ Biz yolu açtık. Özel sektörden de bu anlamda destek bekliyoruz. Akıllı evlerle kişiye uygun teknoloji sağlayacağız. Vatandaşımız doktoruyla ekranlar vasıtasıyla muayene olabilecek.

Akademisyenler uluslararası anlamda bilgiye kolayca erişebilecek. Gençlerimiz, dünyadaki müzikleri istedikleri an dinleyebilecek. Özel sektörün projeye dahil olabilmesi için, ilçemizdeki 300 m2’lik alanda hizmet verecek inovasyon ve girişimcilik merkezimize davet ediyoruz. Burada şirketler, vatandaşlarla bir araya gelerek, yenilikleri test edebilecekler.

Başakşehirimiz’in akıllı şehirler arasında yer alabilmesi adına emeği geçenlere ve zirveye katılanlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Zirvede konuşan bir diğer isim olan The LifeCo Genel Müdürü Ersin Pamuksüzer de Başakşehir’deki Living-Lab uygulamaları hakkında bilgi verdi. “Living-Lab uygulamalarının en güzel örnekleri Güney Kore’de yapılmaktadır. Biz de Başakşehir’in parıltısını Living-Lab ile artırmak istiyoruz. Vatandaşımızın yarının yüksek katma değerli dünyası ile bugünkü dünya arasındaki boşluğu Living-Lab ile dolduracağız. Başakşehir’i birlikte oluşturma kültürü oluşturmak istiyoruz.

İnovasyon ve Girişimcilik Merkezin’de üniversite-belediye-girişimci ve yatırımcıyı aynı platformda buluşturacağız. Bu merkezdeki ağ ile vatandaşımız evinden belediyenin portalına ulaşabilecek. Şehirde olup bitene ulaşabilecek. Living-Lab’ler laboratuarda üretilen ürünlerin, vatandaşlar tarafından denenebileceği ortamlar oluşturacak. Böylelikle ürün piyasaya sorunsuz ulaşabilecek. Vatandaşlar da ürünleri ilk deneyenler olabilecek. Bu da Başakşehir’e katma değer katacak” dedi.

“Akıllı Şehirler” Nedir?

Akıllı şehir kavramı, kentlerde ki hayatı teknolojik gelişmeler ışığında kolaylaştırmak için vatandaşa uygun teknolojik kolaylıklar sağlayan bir sistem. Kentleri kendi kendine yeterlilik sağlamak için geliştirilen proje, modern kent bilgi sistemi programının uygulandığı ekonomik, sosyal, kültürel unsurları en üst seviyeye çıkartmayı hedefliyor.

Kentler büyüdükçe ve geliştikçe önemi katlanarak artan “akıllı kent” konseptini ulaşım, enerji, bilişim altyapıları, telekomünikasyon ve finans gibi birçok açıdan masaya yatıran ‘Dünya Akıllı Şehirler Zirve’si her yıl düzenlenecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.