Çevre Bakanı Bayraktar, yaşanabilir kentler oluşturmak amacıyla yapılan çalışmaları bir kitapta topladı. ‘Şehrin Dönüşümü’ adlı kitapta TOKİ icraatlarından, kentsel dönüşüme kadar pekçok konu yer aldı. Kentsel dönüşümün kitabı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ‘Gecekondu ve Kentsel Yenileme’ ve ‘Bir İnsanlık Hakkı Konut’ adlı kitaplarının ardından şimdi de kentsel dönüşümü içine alan icraatları içeren bir kitap yayımladı. ‘Şehirlerin Dönüşümü’ adlı kitapta Bayraktar, 1994’te dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kurulan KİPTAŞ’tan Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol İmar AŞ Genel Müdürlüğü’ne, TOKİ Başkanlığı’ndan bakanlık dönemine kadar şehirlerin dönüşümü için verdikleri mücadeleyi gözler önüne serdi.
Kitabında TOKİ Başkanlığı dönemine de yer veren Bayraktar, TOKİ’nin kaderinin, AK Parti Hükümeti’nin toplu konutu yürütmenin öncelikleri arasına sokmasıyla baştan yazıldığını bildirdi.
Kentsel dönüşümün kitabı
TOKİ’nin kavgalarından ilkinin alt gelir gruplarının yoksullukları, ikincisinin ise bürokratik engeller olduğuna işaret eden Bayraktar, başkanlığı döneminde gereksiz formalitelere son verdiklerini kaydetti.
Başkanlığını yaptığı dönemde TOKİ tarafından 81 il, 800 ilçede, 2 bin şantiyede 500 bin konutun üretiminin başlatıldığını aktaran Bayraktar, bu süreçte 420 bin konutun satışa sunulduğunu, 390 bin konutun satışının tamamlandığını, bu kapsamda dar ve orta gelir gruplarına yönelik 201 bin, alt gelir ve yoksul gruplara yönelik 139 bin konut üretildiğini ifade etti. Kitabında, kentsel dönüşüm sürecini de anlatan Bakan Bayraktar, konuyla ilgili en çok merak edilen konulara da açıklık getirdi.