Başakşehir Belediyesi Bilgievlerinden 450 öğrenci, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy Edirnekapı Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret etti.
Ölümünün 77. yılında Mehmet Akif Ersoy’un Edirnekapı Şehitliği’ndeki kabrine düzenlenen ziyarete Başakşehir Necdet Yıldırım, Cemil Meriç, Şahintepe, Güvercintepe, Akif İnan, Cevdet Kılıçlar Bilgievlerinden 450 öğrenci, Bilgievi öğretmenleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir ve Yazar Yavuz Bahadıroğlu da katıldı.
Mehmet Akif Ersoy kabri
Mehmet Zahid Kotku Camii İmam Hatibi Kadir Korkmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Yavuz Bahadıroğlu; “Mehmet Âkif, imanlı, kararlı, yararlı, ahlâklı, adaletli, şefkatli, izzetli, faziletli, fedakâr, paylaşımcı, sevecen ve vakur ” Osmanlı İnsanı’nın, son yansımalarından biridir. Asıl kudreti de işte buradadır, gücünü buradan almaktadır” dedi.
Korkma derken Hz. Peygamber’den ilham aldı
Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazarken başlangıç kelimesi olan “Korkma!” ifadesini Hz . Muhammed`in (s.a.v) hicret esnasında Sevr mağarasında Hz. Ebu Bekir’e söylediği “Korkma ey Ebu Bekir, Allah bizimledir!” sözünden ilham alarak yazdığını söyledi.
Şiir gibi Şair
Bahadıroğlu, Şiir gibi Şair dediği Mehmet Akif Ersoy ile ilgili; “İslam Şairimizi kaybettiğimiz günün üzerinden 77 yıl geçmiş ama aradan geçen 77 yılı da aramızda yaşamış gibi. Hâlâ yaşıyor, yazıyor, konuşuyor, uyarılarıyla hâlâ güncel tartışmalarımıza çözüm üretiyor. Akif demek, salt şiir ve sanat demek değil Akif demek, öncelikle sapa sağlam iman demektir. Binaenaleyh, Âkif’i anmak, ihtiyacımız olan “insan”ı yeniden keşfetmeye doğru adımlar atmaktır… Onun bize değil bizim ona ihtiyacımız var, ona hasretimiz bu yüzdendir” sözlerini kaydetti.
Edirnekapı Mezarlığı’nda Mehmet Akif Ersoy’un kabri başında düzenlen anma programı, Mehmet Akif için okunan dualar ve İstiklal Marşımızın hep birlikte okunmasıyla son erdi.