gaziemir çilingir denizli çilingir eskişehir çilingir sancaktepe çilingir sultanbeyli çilingir adana psikolog ankara psikolog antalya psikolog kayseri psikolog izmir psikolog

1000 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? - Kayaşehir İstanbul

24 Nisan 2024 - 20:55

1000 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

İhtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL sosyal yardım parası veriyor.1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? 2021 E-Devlet Pandemi sosyal yardım başvurusu sorgulama.

Son Güncelleme :

24 Nisan 2021 - 11:09

1000 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koronavirüs salgını sebebiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL sosyal yardım parası veriyor. Peki 1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

2021 E-Devlet Pandemi sosyal yardım başvurusu sorgulama. Yeni tip koronavirüs sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL yardım parası veriliyor. Ekonomik anlamdaki bu zorlu süreçte pandemi destek başvurusu yapmak isteyenler, “1000 TL yardım başvurusu nereden yapılır?” sorusuna yanıt aranıyor. Pandemi destek sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor.

Uzun süredir devam eden yeni tip koronavirüs (COVID-19) sürecinde ekonomik anlamda zor günler geçiren vatandaşlara çeşitli maddi destekler sağlanıyor. Bunların başında da 1000 TL yardım parası geliyor. Pandemi destek başvurusu yapan vatandaşlar, 1000 TL yardım parası için sorgulamanın nasıl yapılacağını araştırıyor.

1000 TL yardım parası başvurusu ve pandemi destek sonuçları e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Vatandaşlar e-Devlet’e T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile girerek hem başvuru yapabiliyor, hem sonuçları öğrenebiliyor.

Kimler pandemi desteği alabilir?

Daha önce bu destekten faydalanan kişilerin yeniden pandemi destek ödemesi alması mümkün değil. Bu kişilerin yanı sıra 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesine göre kamu işçisi, 4/c maddesine göre memur olanlar ile SGK’dan gelir ve aylık alanlar ile İŞKUR’dan işsizlik ve kısa çalışma ödemesi alanların da bu destekten faydalanması mümkün değil. Bu kişiler tarafından yapılan başvurular doğrudan geçersiz sayılıyor.

1000 TL yardım parası için başvuru süreci ise T.C. Kimlik Numarasının son hanesinde yer alan rakama göre günlere ayrılmış durumda. Buna göre, son hanesi 0 olanlar pazartesi, 2 olanlar salı, 4 çarşamba, 6 perşembe, 8 ise cuma günü başvuru yapabiliyor. Hafta sonunda ise T.C. Kimlik Numarasının son hanesine bakılmaksızın herkes başvuru yapabiliyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Pandemi sosyal yardım desteği olarak bilinen 1000 TL yardım başvurusu, E-Devlet girişi ile internet üzerinden kolayca gerçekleştirilebilecek. Ancak yoğunluğun önüne geçebilmek için TC Kimlik Numarası’nın son hanesine göre haftanın belirli günleri sosyal yardım desteği için başvuru işlemi alınacak.

SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden 1000 TL sosyal yardım parası sorgulamak için aşağıdaki bağlantı üzerinden e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” bölümüne gelin. Daha sonra sorgulamak için butona tıklayın.

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

  1. Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,
  2. 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,
  3. 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,
  4. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),
  5. İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.