gaziemir çilingir denizli çilingir eskişehir çilingir sancaktepe çilingir sultanbeyli çilingir adana psikolog ankara psikolog antalya psikolog kayseri psikolog izmir psikolog mersin günlük kiralık ev konya günlük kiralık ev ankara günlük kiralık ev beylikdüzü günlük kiralık ev eskişehir günlük kiralık ev antalya günlük kiralık ev izmir günlük kiralık ev gaziantep günlük kiralık ev samsun günlük kiralık ev bursa günlük kiralık ev izmir temizlik şirketleri antalya temizlik şirketleri adana temizlik şirketleri mersin temizlik şirketleri ankara temizlik şirketleri adana klima servisi fethiye klima servisi bodrum klima servisi antalya klima servisi sultangazi klima servisi ankara kombi servisi esenyurt kombi servisi gaziantep kombi servisi aksaray kombi servisi esenyurt kombi servisi esenyurt masaj salonu antalya masaj salonu ankara masaj salonu diyarbakır masaj salonu elazığ masaj salonu van halı yıkama eskişehir halı yıkama çorlu halı yıkama beylikdüzü halı yıkama malatya halı yıkama antalya saç ekimi izmir saç ekimi istanbul saç ekimi ankara saç ekimi çankaya elektrikçi keçiören elektrikçi çayyolu elektrikçi esenyurt elektrikçi bursa burun estetiği izmir burun estetiği ankara burun estetiği antalya burun estetiği kayseri burun estetiği

Disney uygulamaları casusluk mu yapıyor? - Kayaşehir İstanbul

6 Mayıs 2024 - 10:47

Disney uygulamaları casusluk mu yapıyor?

Disney, bazı oyunlarda/uygulamalarda çocukları ve ailelerini takip ettiği gerekçesiyle dava edildi. Şirketin 42 oyunda çocukların kişisel bilgilerini topladığı ve bu bilgileri ebeveynlerinin rızası olmadan reklam verenlerle paylaşıldığı öne sürülüyor.

Son Güncelleme :

14 Ağustos 2017 - 17:36

Disney uygulamaları casusluk mu yapıyor?

Disney uygulamaları, bazı oyunlarda/uygulamalarda çocukları ve ailelerini takip ettiği gerekçesiyle dava edildi. Şirketin 42 oyunda çocukların kişisel bilgilerini topladığı ve bu bilgileri ebeveynlerinin rızası olmadan reklam verenlerle paylaşıldığı öne sürülüyor.

Disney’in 42 uygulamayla çocukların akıllı telefon ve tabletlerinde gezindiği internet sitelerini, konum özelliğini sayesinde bulundukları yerleri ve gittikleri noktaları kayıt altına aldığı iddia edildi. Disney ardından çocuk oyunlarında gizlilik ihlali yaptığı iddiasıyla dava edildi.

Disney uygulamaları

Davada Disney dışında Upsight, Unity ve Kochava isimli yazılım şirketleri de suçlanıyor. Söz konusu şirketlerin çocukları hedef alan ve izleme, kişisel bilgileri toplama ve bunları paylaşma gibi işlemleri izinsiz olarak gerçekleştiren uygulamalar hazırladığı söyleniyor.

Davada Disney’in ve diğer şirketlerin 1999’da ABD Kongresi’nden geçen “Çocukların Çevrim İçi Gizliliğini Koruma Yasası” (COPPA) nı ihlal ettiği öne sürüldü. Davacılar hem oyunların izinsiz takibinin engellenmesini istiyor hem de tazminat talep ediyor. 

Disney ise davaya şu şekilde yanıt verdi: “Disney’in sağlam bir COPPA uyum programı var. Çocuklar ve aileler için oluşturulan Disney uygulamalarında sıkı veri toplama ve kullanma politikaları sürdürüyoruz. Şikayet, COPPA ilkelerinin temel bir yanlış anlaşılmasına dayanıyor ve mahkemede bu eylemi savunmayı umuyoruz.”

Bu, Disney‘in COPPA ihlalleri ile ilk karşılaştığı zamanı değil. 2011 yılında, FTC, yasadışı olarak topladığı ve “13 yaşın altındaki yüz binlerce çocuğun ebeveynlerinin izni olmadan” çıkardığı Playdom’a karşı 3 milyon dolarlık bir sivil ceza verdi. Disney uygulamaları casusluk

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.