Bakan Arslan, “Kanal İstanbul’dan 2.7 milyar metreküp malzeme çıkacak. Bununla kömür ocaklarındaki çukurları dolduracağız, bataklıkları tekrardan yeşillendireceğiz, yapay Adalar oluşturacağız” dedi.
Editör Masası’na konuşan Arslan projenin finansmanıyla ilgili de birçok alternatif çalıştıklarını vurguladı.
‘İhale bu sene’
Çıkacak malzemeyi limanlarda dolguda da kullanacaklarını anlatan Arslan, bir kısmının da tarımda kullanılabilecek verimli toprak olduğunu da dile getirdi.
Çalışmaların belli bir noktaya geldiğini söyleyen Arslan, bu yıl projelerin ihale edilmesi aşamasına getirilmesini sağlayacaklarını belirtti.
‘Çanakkale’ günü…
Arslan, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından sanal medya için verilen yaptırım yetkisinde taleplerinin daha fazla karşılandığını belirterek, “Geçen yıllarda bizim taleplerimizin karşılanma oranı yüzde 50 mertebelerinde iken 2016’da bu oran yüzde 75’lere çıktı” dedi. yapay adalar
“1915 Çanakkale Köprüsü” için yapılacak ihaleyle ilgili olarak 24 firmanın şartname aldığını belirten Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Çok net olmamakla birlikte piyasada konuşulan, şartname satın alanların öngörüleriyle hareket edersek 4-5 grubun teklif vereceğini düşünüyoruz” dedi. yapay adalar
Kademeli ışıklandırma
Avrasya Tüneli’nin henüz istedikleri seviyeye gelmediğini belirten Arslan, kullanıcıların Avrasya Tüneli’ne girdiğinde, “ben çok derinde bir yerdeyim” psikolojisine kapılıp rahatsız olmaması adına yatay yönde de virajlar yaptıklarını anlattı. Arslan, “İnsanların rahatsız olmaması için Avrasya Tüneli’nin ışıklandırması çok farklıdır. Birincisi, monotonluktan kurtarmak adına kademe kademe değişir, ikinci olarak gün ışığına benzer bir ışık vardır” diye konuştu.