gaziemir çilingir denizli çilingir eskişehir çilingir sancaktepe çilingir sultanbeyli çilingir adana psikolog ankara psikolog antalya psikolog kayseri psikolog izmir psikolog mersin günlük kiralık ev konya günlük kiralık ev ankara günlük kiralık ev beylikdüzü günlük kiralık ev eskişehir günlük kiralık ev antalya günlük kiralık ev izmir günlük kiralık ev gaziantep günlük kiralık ev samsun günlük kiralık ev bursa günlük kiralık ev izmir temizlik şirketleri antalya temizlik şirketleri adana temizlik şirketleri mersin temizlik şirketleri ankara temizlik şirketleri adana klima servisi fethiye klima servisi bodrum klima servisi antalya klima servisi sultangazi klima servisi ankara kombi servisi esenyurt kombi servisi gaziantep kombi servisi aksaray kombi servisi esenyurt kombi servisi esenyurt masaj salonu antalya masaj salonu ankara masaj salonu diyarbakır masaj salonu elazığ masaj salonu van halı yıkama eskişehir halı yıkama çorlu halı yıkama beylikdüzü halı yıkama malatya halı yıkama antalya saç ekimi izmir saç ekimi istanbul saç ekimi ankara saç ekimi çankaya elektrikçi keçiören elektrikçi çayyolu elektrikçi esenyurt elektrikçi bursa burun estetiği izmir burun estetiği ankara burun estetiği antalya burun estetiği kayseri burun estetiği

Yatağa telefon ile girilir mi? Telefon yanımızda uyursak ne olur? - Kayaşehir İstanbul

7 Eylül 2024 - 13:53

Yatağa telefon ile girilir mi? Telefon yanımızda uyursak ne olur?

İngiltere’de yapılan bir araştırma gençlerin yüzde 45’inin yatağa girdikten sonra bile telefonlarını kontrol ettiği bulgusuna ulaştı.

Son Güncelleme :

15 Ekim 2016 - 14:56

Yatağa telefon ile girilir mi? Telefon yanımızda uyursak ne olur?

Yatağa telefon ile girilir mi? İngiltere’de yapılan bir araştırma gençlerin yüzde 45’inin yatağa girdikten sonra bile telefonlarını kontrol ettiği bulgusuna ulaştı.

Kıdemli Öğretmenler konferansı için hazırlanan bir rapor 11-18 yaş aralığındaki gençlerin telefon kullanma alışkanlıklarını ortaya koydu. Dijital Farkındalık ajansı tarafından yürütülen araştırmada gençlerin yüzde 45’inin yatağa girdikten sonra da telefonlarıyla vakit harcadığını tespit etti. 11-18 yaş aralığındaki 2 bin 750 gencin katılımıyla anket şeklinde düzenlenen araştırmada bu durumun okul görevlerini sekteye uğrattığı tespit edildi.

Okul yönetimleri geç saatlere kadar telefon kullanımını sürdüren gelişme çağındaki gençlerin okula daha yorgun bir şekilde geldiği ve odaklanma sorunu yaşadıkları konusunda uyarıda bulundu. Konferansta gençler için “dijital detoks” yapılması gerektiğine vurgu yapıldı. Gençlere uyku saatinden en az 90 dakika önce cep telefonlarını bırakmaları konusunda tavsiye verildi.

SOSYAL MEDYA KULLANIMI

Uyumadan önce telefonlarını kontrol eden yüzde 45’in büyük çoğunluğu (yüzde 94’ü) sosyal medyada gezindiklerini belirtti. Araştırmaya katılanların yüzde 10’u ise uyumadan önce telefonlarını kontrol etmezlerse strese gireceklerini ifade etti. Gençlerin yüzde 32’i ailelerinin telefon kullanımlarından haberdar olmadıklarını açıkladı. Ayrıca gençlerin yüzde 68’i telefon kullanımının okul görevlerini aksattığının farkında olduklarını söyledi.

İngiltere Dijital Farkındalık ajansının kurucularından Charlotte Robertson, “Şu an dünyanın en önemli konularından biri sosyal medyadaki tüketim ve bunun fiziksel ve duygusal durumumuzu nasıl etkilediği. Çocukların çoğu sabah uyandıklarında 100’ün üzerinde bildirimle karşılaşabiliyor.

Gece geç saatle online olabilmek ve anı kaçırmamak onlar için oldukça önemli. Araştırmalar telefonlarını sürekli kontrol etmek isteyen çocukların yaşıtlarının gündeminden geri kalmama dürtüsünü taşıdığını gösteriyor” dedi.

Yatağa telefon ile girilir mi?

Konferans komitesi gençlere daha başarılı bir eğitim ve sosyal hayatı için dijital detoks yapmasını önerirken bunu sağlamaları için 10 tavsiye verdi;

1- Uyumadan 90 dakika önce telefonla ilişkinizi kesin
2- Telefonu daha az kontrol etmek istiyorsanız bildirimleri kapatın ve uyumadan önce cihazı uçuş moduna alın.
3- Uyku esnasında sizi rahatsız edebilecek mavi bildirim ışığını kapatın
4- Telefonunuzu keyfi olarak kontrol etmeyi bırakın
5- Cihazı göremeyeceğiniz, duyamayacağınız hatta mümkünse ulamayacağınız bir yere bırakın
6- Günlük telefon kullanım kaydınızı tutan uygulamalar kullanın. Örneğin RealizD ve Moment gibi uygulamalar telefonu kullandığınız süreyi gösterir.
7- Gün içerisinde belirli aralıklarla telefon ve diğer teknolojik cihazların kullanımını durdurun.
8- Alışkanlıklarınızı değiştirin, örneğin yatmadan önce telefonu bıraktığınız 90 dakikada kitap okuyun.
9- Telefonu neden kullandığınız hakkında yeniden düşünün ve motivasyonlarınızı gözden geçirin
10- Eğer bunlardan herhangi birini yapabilirseniz başardıklarınız için kendinizi ödüllendirin.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.